Hoe haal ik de bios van standaard af?

Ik heb mijn BIOS van mijn pc op default gezet, vervolgens de pc uit gedaan en hij gaat ineens niet meer aan, wat kan ik hieraan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je BIOS is dus standaard. Je moet hem updaten om hem weer van de standaard af te halen. Hoe je dat moet dan, lees je hier: http://www.xp-helpdesk.nl/hoe-update-ik-het-bios.html Kom je er nog niet uit?? Laat dan een reactie achter. Gavin Toegevoegd na 1 minuut: Het is niet slim om je BIOS te resetten. Je kan dit eigenlijk niet terugdraaien. Als gegevens en/of drivers weg zijn, moet je die opnieuw installeren. Eigenlijk kan je vraag dus niet.

Bronnen:
http://www.xp-helpdesk.nl/hoe-update-ik-he...

Gevonden! Eventuele aanpassingen die er gedaan zijn aan de bios zul je gewoon handmatig weer opnieuw moeten aanpassen na een bios reset. Tenzij de bios eventueel een feature heeft dat er verschillende profielen kunnen worden opgeslagen. Mocht het zo zijn dat je een profiel vd oude situatie gemaakt hebt (reeks OC settings misschien) dan zou je die terug kunnen zetten. Maar dat is geen standaard feature van een bios (is ook iets wat je eerder op de duurdere oc mobo's terug vindt). Lukt het niet? laat een reactie achter! Gavin

Gebeurt er echt helemaal niks meer of gaan fans bv nog 1sec draaien? Of gaat die wel aan maar krijg je verder een zwart beeld voorgeschoteld? Je kunt iig nog eens een hard reset vd bios proberen. Dus dat je de stroom vd pc haalt en het bios batterijtje eruit haalt voor een half uurtje.

Dat antwoord boven mij heb je niets aan, je hebt namelijk al de standaartd waarden ingeladen. Dat is wss juist het probleem. Nu kloppen misschien de waardes voor je CPU of geheugen snelheid niet meer, meest waarschijnlijk de CPU. Ga je BIOS in en controlleer de instellingen voor de CPU, hopelijk weet je zelf hoe snel de CPU eigenlijk is, daar moet je de waarde op instellen. Gaat de PC echt helemaal niet meer aan ?? Dan is er echt iets stuk... Je kunt proberen zoveel mogelijk onderdelen in je PC te disconnecten : hard disks, uitbreidingskaarten eruit, cdrom los koppellen, geheugen eruit, zelfs de CPU kan je eruit halen om te kijken of het moederbord zelf nog wel aangaat. Ook heb je goede kans dat je BIOS een error code geeft door middel van een BEEP CODE (aantal korte of lange biep geluidjes) die kun je dan online opzoeken om te kijken wat er kapot is. Zie link voor beep codes van verschillende BIOS merken

Bronnen:
http://www.pchell.com/hardware/beepcodes.shtml

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100