Ip-adres op mijn laptop, waar vind ik dat?

Weet iemand waar ik het ip-adres van mijn laptop kan vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ga naar http://www.ip-adress.com/ en dan staat er "your ip adress is:" en daarachter staat je ip

Bronnen:
http://www.ip-adress.com/

http://www.watismijnip.nl/

Het makkelijkst is het om een commandvenster te starten. Zoek hiervoor onder de startknop naar 'cmd' In het commandvenster type je in 'ipconfig'. Je krijgt nu van alle netwerkapparaten in je laptop te zien of ze een ip-adres hebben en zo ja, welk adres dat dan is.

Ga naar netwerken op je pc en open je router daar staat je ip Verder kun je ook zo doen( met windows) Windows teken + R drukken cmd intikken en op enter drukken als cmd opent doe je 'ipcofig' En dan druk je op enter Je ip is de Ipv4-adress Om te portforwarden moet je standaart gateway vinden (begint met 192.168

Bronnen:
wikipedia.org

Wij onderscheiden 2 verschillende soorten IP's. Je hebt het ip van je internet, te vinden op onder andere watismijnip.nl Echter elke computer verbonden met het internet krijgt ook nog een eigen ip. Dit kan op 2 manieren worden verkregen. De standaard manier is via DCHP, deze manier geeft automatisch een ip aan je computer. De 2e manier is om je computer een vast ip te geven. Daar ga ik nu niet verder op in. De makkelijkste manier op je ip van je computer te achterhalen is om op de windows-toets en de R toets tegelijk in te drukken en dan in het uitvoeren-venster cmd.exe in te vullen. In de command prompt vul je ipconfig in en kijk dan naar het IPv4 adres. Dat is meestal je IP-adres van uw computer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100