Welk merk laptop is en blijft snel?

Veel mensen zeggen, dat de laptop na verloop van tijd traag wordt. Waar ligt dit aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat de laptop traag word, komt omdat je de laptop gebruikt. Door je gebruik installeer je normaal gesproken programma's, vul jij je harde schijf en dergelijke. Het geheugen word gevuld en de laptop doet er langer over om alles te laden. Welke merk laptop is hierbij irrelevant. Toegevoegd na 4 minuten: Aanvullig op keuze merk* Het merk is irrelevant omdat elke laptop gewoon trager word. Ongeacht van welk merk het is. Door goed onderhoud, zoals tijdig defragmenteren, harde schijf opschonen en onnodige programma's deinstalleren houd je de laptop op snelheid.

acer is best goed en kan lang mee

Zoals werd gezegd, iedere laptop wordt op een gegeven moment traag. Als je veel software installeert of download dan wordt hij wat sneller traag dan wanneer je hem 'schoon' houd. Het merk van de laptop is meer van toepassing op de hardware. Hoe steekt hij qua hardware in elkaar, hoe is hij gebouwd. Natuurlijk hebben de processor en het werkgeheugen een bepaalde invloed op de snelheid van je laptop, maar ieder merk heeft laptops die 'goed' en laptops die 'slecht' in elkaar steken.

Merk Sony die ik heb is wel goed en ik denk een mac ook wel. Waarom een computer sloom wordt komt omdat er dingen op je computer is gedownload. Als je er heel vaak op zit onthoud hij ook veel dingen wat je er op heb gedaan Daardoor gaat hij ook slomer van worden. Om een snellere computer te krijgen kan je het beste een computer met veel geheugen nemen.

Alle MacBooks, zelfs die van een paar jaar terug, werken met MacOS die geen last heeft van alle 'junk' software (als verzamelnaam van (spyware, malware, virussen, drivers, etc. etc. etc.) die binnenkomt op een PC waardoor de boel steeds maar trager wordt. Bij het verwijderen van softwarepakketten hoeven er ook niet allerlei trucs aan te pas te komen om van allerlei stukjes software af te komen. Door het MacOS wordt de fragmentatie ook veel beter beheerd. Heb je onverhoopt toch het idee dat het sneller kan kun je MacOS snel herinstalleren en staat alles er zo weer op vanuit je met Time-Machine gemaakte backup. Daarnaast werkt alles sowieso supersnel, opstarten, in en uit standby, afsluiten. Het is allemaal secondenwerk.

Bronnen:
Mezelf als veelgebruiker van PC's en Mac's

Macbooks Acer Toshiba en Sony Toegevoegd na 58 seconden: ik kan me voorstellen dat je goedkoop wilt dan beter toshiba ik heb mijn toshiba voor 400 euro mooi leuk en ik heb hem al 5 jaar nog steeds zo snel als ik hem kocht! toshiba is goedkoop en snel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100