Is het slecht voor een externe hardeschijf als je hem alleen aanzet om wat over te zetten en dan gelijk weer uit zet en dit natuurlijk meer x per dag?

Zie vraag!

Weet jij het antwoord?

/2500

je kan dan wel een ''backtrack'' (zoals mijn vader het noemt, ik weet niet of het een echte term is) krijgen in die hardeschijf, ik geloof dat je dan niet meer bij je bestanden kan.

Als je de externe HD als bestaand product hebt gekocht, dus niet een oude HD met behuizing, zit er als het goed is een EPROM en batterijtje in die de naald (laser) weer terugzet naar beginstand. Maar voor de zekerheid zou ik de ext HDD in "unable" modus zetten voordat je die er uit trekt.

Dan beweegt ie minder, in zijn totaliteit. En zal m.i. ietsjespietsjes minder slijten. Zelf denk ik er niet aan om mijn externe schijven continue aangesloten te laten zitten: 1. Als er overspanning op de kabel komt, kunnen PC en externe schijf (je backups!) TEGELIJKERTIJD stuk gaan. 2. Neemt meer stroom. Maar... Hoe dan ook: vertrouw niet op één backup, als je het mij vraagt. Met name van echt belangrijke zaken zoals je foto's: ik heb een origineel, een backup op een andere harddisk in dezelfde PC, een backup op een externe schijf, en een backup bij iemand anders thuis. Ik heb dus 4 exemplaren van alle belangrijke bestanden. Als mijn huis afbrandt, heb ik als het goed is in elk geval nog de bestanden bij iemand anders op de PC staan. Tegenwoordig kan je ook denken aan backups via/op internet.

Juist raadzaam. In netwerkservers staan RAID's ook uit en staan never tegelijk aan. Wel goed loskoppelen en zorgen dat je hem netjes afsuit, het is het absolute behoud van je back-up juist :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100