is full HD via VGA mogenlijk?

een noob vraag

Toegevoegd na 1 uur:
voor de duidelijkheid: het gaat om full HD op een lcd pc monitor via vga

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, want een VGA bestaat uit 640 x 480 pixels (beeldpunten). Een full HD beeld heeft 1080 of 720 beeldlijnen, dat is dus meer dan de 640 die een VGA beeld levert. Bovendien is de beeldverhouding van VGA 3:4 waarbij de HD norm 9:16 is. Toegevoegd na 8 minuten: De XGA standaard komt meer in de buurt, 1024x768 pixels. De meeste moderne VGA aansluitingen zullen een betere kwaliteit naast de oude VGA norm kunnen leveren, maar echte full HD wordt het niet. Voor een optimaal HD beeld wordt tegenwoordig HDMI gebruikt, het is een digitaal signaal in tegenstelling tot het analoge VGA-signaal.

Ja maar de meeste TV's accepteren geen 1080P over VGA. Met CRT beeldschermen is het echter geen probleem als ze een hoge resolutie aankunnen. Toegevoegd na 3 minuten: Op een LCD monitor moet het ook kunnen lijkt me, maar dat heb ik nog niet gezien. Meeste mensen pakken bij het kopen van zo'n monitor toch liever de voordelen van DVI (niet meer afstellen van het beeld). Toegevoegd na 5 minuten: Voordat de naam full-hd bestond en lcd televisies en monitoren het licht hadden gezien had je al CRT monitoren via VGA aangesloten die ver over die resolutie heen gingen. Toegevoegd na 1 uur: Nog even reagerende op alle andere uitspraken: VGA kan zelfs 2048x1536 aan. VGA kan dus makkelijk Full-HD, 1080p of 1920x1080 aan. Er zijn echter een hoop TV's die VGA gelimiteerd hebben. Dat ligt niet dus niet aan een VGA-kabel maar aan de TV. In de handleiding wordt altijd uitgelegd tot welke resolutie de VGA ingang op de TV gaat. Er zijn wel tv's die 1080p accepteren op de VGA aansluiting.

Full HD wil zeggen dat deze televisies een nog hogere beeldresolutie hebben van 1920 x 1080 pixel (of beeldpunten) Deze tv's hebben tevens vrijwel altijd één of meerdere HDMI aansluitingen,welke geen probleem zou hoeven op te leveren i.p.v. via de analoge VGA aansluiting. VGA kan wel,maar in die situatie benut men dan geen Full Hd bereik qua kijkgenot. Groet:Zoekertje

Het antwoord is nee als je echt full hd wilt en je wilt de allerbeste uit je tv halen dan adviseer ik om een hdmi kabel te gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100