Wat betekent no video-input?

Ik heb mijn oude pc aan mijn buurvrouw gegeven en nu krijgt zij de melding 'no video-input' op een zwart scherm.

Het gekke is dat ik haar de pc met monitor gegeven heb dus niets aan de configuratie is verandert, wat is hier mis? Thuis bij mij deed hij het nog gewoon. (Windows XP)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vaak kun je op de monitor verschillende invoerbronnen kiezen. Misschien dat er bij de verhuizing per ongeluk op een knopje gedrukt is. Door op dat knopje de drukken, kom je vanzelf weer bij de juiste invoerbron. Het zou ook nog kunnen dat de kabel gewoon niet goed aangesloten is. Toegevoegd na 1 minuut: Het is meestal een knopje met onderstaand symbool:

misschien een andere video ingang geselecteerd? Met het verhuizen en installeren kan ze een andere ingang geselecteerd hebben, of de kabel in de onboard videouitgang hebben gepropt?

No video input betekent dat de monitor geen signaal binnenkrijgt.

Je krijgt deze melding ook als de PC op een resolutie staat die de monitor niet kan weergeven. Ik vermoed dat dit het geval is hier.

Je hebt het ding verhuist dat betekent dat de kast bewogen is. Het zou dus kunnen zijn dat er iets niet helemaal juist meer is aangesloten. Ook kan het zijn dat je de tweede ipv de eerste DVi ingang gebruikt hebt.

Het zou ook kunnen dat de videokaart (waar de monitorkabel in de PC zit geprikt) los is gekomen van het moederbord. Kan makkelijk gebeuren bij het verhuizen. Vooral als je de videokaart los hebt aangeschaft en m niet goed hebt vastgeschroefd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100