Welke 15" MacBook Pro is goed geschikt voor HD video bewerking?

Is de 2,0GHz i7 reeds voldoende of heeft onze zoon echt de 2,2GHz i7 nodig met Intel HD Graphics en AMD Radein HD 6750M met 1GB GDDR5? Is die 400 euro extra nodig?

Weet jij het antwoord?

/2500

De extra .2 GHz maakt echt geen verschil. Het is de videokaart waar je vooral op moet letten. Zon Intel HD is er echt niet geschikt voor.

Alle nieuwe zijn prima, er zitten vaak 2 video kaarten in, een voor dagelijks gebruik die weinig stroom trekt, en een voor hoge prestaties.

Beide hebben een AMD Radeon de een wel een stuk betere dan de andere. Final Cut Pro X, iMovie en OSX zelf kunnen gebruik maken van GPU-acceleratie bij het bewerken van video. De vraag is hoeveel verschil er zit in de acceleratie van de twee Radeons en daar kan ik weinig over zeggen. Feit is iig dat hij op alle twee kan videobewerken, het zou goed kunnen dat de een stuk prettiger werkt(vlotter resultaat laat zien) dan de ander en eerder klaar is met het uitschrijven van een film. Je kan iig nooit meer de videokaart upgraden, dat is misschien wel de beste overdenking, MBP's zijn apparaten waar je lang plezier van hebt, je kan dus ook heel lang spijt hebben van je zuinigheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100