Kan je een computer nog repareren als de koeling het heeft begeven

Maandag is m'n desktop kapot gegaan, de koeling is kapot en dardoor waarschijnlijk ook de batterij is er een mogelijkheid om deze defecte dingen te vernieuwen en er gewoonweg nieuwe onderdelen in te zetten of is het per Total en kan ik er niks meer mee doen?

Bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

wat bedoel je precies met de koeling defect ? dat kan inhouden dat je ventilator het niet meer doet gewoon ventilator vervangen dan is niet duur maar als door dat defect ventilator je cpu is doorgebrand dan vrees ik dat dat een dure grap wordt als je cpu is doorgebrand is je moederbord waarschijnlijk ook niet meer betrouwbaar en is het eigenlijk niet meer de moeite waard om er nog iets aan te doen. de batterij defect wat houdt dat in, je biosbatterij ? start de pc op? geeft hij elke keer aan dat bios moet worden ingesteld ? dat is ie simpelweg leeg niet defect ook makkelijk te vervangen maar als je batterij gelekt heeft als gevolg van stroomstoot dan is opnieuw je moederbord defect dus iets meer info helpt

Het is prima te repareren. Kost je een paar tientjes. Het is wel even afwegen of je pc toch al niet aan vervanging toe was.

Alles is natuurlijk te repareren als je er maar voldoende geld en moeite aan besteedt. Je kan je beter afvragen of het economisch verantwoord is om te doen: Als je een nieuwe computer koopt heb je meteen een moderner apparaat dat pas later "ouderwets" geworden zal zijn dan het defecte apparaat. Je kunt waarschijnlijk in ieder geval de harde schijf uit de kapotte computer nog gewoon gebruiken, je beschikt dan over al je gegevens en programma's waar je tot nu toe aan gewend bent. Als je de gegevens van deze harde schijf overzet naar een nieuwe computer (of de harde schijf zelf in de nieuwe computer bijbouwt) dan heb je je oude computer als het ware terug, maar met betere eigenschappen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100