Wat voor intern geheugen moet ik kopen? Lees extra uitleg a.u.b.

Beste mensen van GV,

Ik heb in mijn laptop een HP compaq 6720s de volgende intern geheugen module:

Merk: ProMos 1GB 2Rx8

Verdere informatie: DDR2-667MHz-CL5
PC-5300S- 555-12-E1


Nu wil ik mijn geheugen van mijn laptop uitbreiden met 2 GB extra. Maar ik zie op sites waar de assesoires van mijn laptop waaronder intern geheugen ook modules vallen met 800 Mhz.

Ik meende vroeger te horen dat je goed moet kijken naar modules want soms kunnen ze elkaar flink tegen werken (vastlopers door uitbreiding)

Verder zie ik bij de uitleg op sites CL3, CL4 staan etc.

Mijn vraag is nu: Waar moet ik mee opletten waardoor ik geen problemen krijg met het erbij stoppen van een 2 GB module?

Weet jij het antwoord?

/2500

Toen ik voor mijn vorige computer extra geheugen kocht, wist ik ook niet waar ik het over had. Ik kon wel het geheugen vinden, maar de rest zei me niks. Ik heb het geheugen toen uit de computer getrokken, ben ermee naar een computerwinkel gegaan waar ze ook losse onderdelen verkopen, en heb gezegd: dit is het geheugen wat ik nu heb, ik wil het graag uitbreiden. De winkelier heeft toen voor mij iets passends gezocht. Toegevoegd na 1 minuut: Mijn moeder zit nu met hetzelfde probleem. Zij kan het geheugen niet vinden in haar computer. Daarom heb ik haar aangeraden, haar hele computer naar zo'n winkel te brengen, en te zeggen dat ze het geheugen wil uitbreiden van GB naar GB. Als ze op een rustig moment komt, zullen ze zeker bereid zijn haar hiermee te helpen.

Als je een 2GB bankje ernaast wilt zetten moet het gewoon DDR2 zijn draaiend op 667Mhz. Anders draait hij maar op 1 bankje. Je kunt er wel voor kiezen het te vervangen voor bijvoorbeeld DDR2 geheugen tot 4GB met een hogere bussnelheid. Zolang het maar op dezelfde technlogie en snelheid draait.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100