Wat geeft Speedfan hier aan? Aux te heet?

Zowel Speedfan als Everest geven aan dat de Aux-temperatuur 86 graden is. Kan iemand me uitleggen waar Aux voor staat en wat hier mis kan zijn? De pc werkt overigens goed en laat geen piepjes horen of zo.
(Ik word helaas niet gehinderd door enige kennis van hardware en weet alleen hoe ik de stekker in het stopcontact moet steken. Wel heb ik gelukkig nog een paar maanden "garantie aan huis").

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij mij staat aux standaard op 122 gradeb celcius volgens mij is het een bekende fout dat als hij een sensor niet uit kan lezen hij een hoge waarde aangeeft. Toegevoegd na 2 minuten: Als je wil uitsluiten dat het je GPU is moet je even furmark draaien, als je die temperatuur dan nog hoger gaat is het je GPU. Maar als je PC niks doet kan ik me niet voorstellen dat een GPU 86 graden wordt. Toegevoegd na 5 minuten: Je kan ook even bij charts (meest rechtse tab) even aux aanklikken dan zal je zien dat deze constant blijft terwijl alle ander temperaturen fluctueren, hieruit kan je ook halen dat het gewoon een waarde is die niet echt gemeten wordt. Temperatuur is namelijk nooit constant.

Bronnen:
http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/

Ik dénk dat ze je videokaart bedoelen door het monitor tekentje, als je veel zware grafische programma's gebruikt (Photoshop en dergelijke) kan het gebeuren dat je videokaart te heet wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100