Is een grote harde schijf van 1,5TB of 2TB voor het besturingssysteem wel handig, in vergelijking met een kleine van 150GB of 250GB?

Om alleen het besturingssysteem op te installeren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eigenlijk gaat dat alleen maar tegenwerken, ik heb expres een wat kleinere "bootschijf" en een aantal grotere dataschijven. Bij het herinstalleren of installeren van een OS ben ik nu zo klaar. Als ik nu een 1,5TB grote bootschijf zou hebben zou ik daar toch weer bestanden en rommel op gaan zetten. Als je met meerdere OS'en wil gaan experimenteren zou ik wel op zn minst 250GB aanraden en dan de schijf in tweeen partitioneren. Als je budget het toelaat zou ik voor een SSD gaan deze zijn vrij duur (zeker per GB) maar geven een enorme prestatiewinst als je die als bootschijf gebruikt. Toegevoegd na 1 dag: Oh en technisch is een grote schijf sneller dit kan zeker zo'n 20-30 MB verschillen hoewel het in de praktijk altijd nog veel meer afhangt van de grootte van de bestanden, de plek op de HDD (eind/begin) en of het bestand netjes achter elkaar staat.

De prijzen van een 1,5 of 2 TB schijf zijn ontzettend laag. Via internet zijn ze al te vinden voor rond de 65 euro. Het voordeel? Ze zijn behalve groter ook veel sneller, er is namelijk bijna 10x zoveel data geperst op hetzelfde oppervlak. Dus voor elk rondje dat zo'n schijf draait, heeft ie bij wijze van spreke al bijna 10x zoveel data gelezen. Natuurlijk dat de snelheid niet 10x zo snel zijn, maar ze zijn wel degelijk veel sneller. Dus ook voor een OS schijf heeft het voordeel dat alles veel vlotter werkt en opstart.

Nope. Zelfde als dat je op je zelf woont in een kasteel. Leuk, maar je hebt er niks aan.

Alleen een besturingssysteem vraagt echt die capacitiet niet. Het ligt er helemaal aan welke data/ software je er nog meer op kwijt wilt en of deze om zo'n grote capaciteit aan geheugen vragen.

nee eigenlijk niet het is handiger je besturings systeem op een aparte (kleine) schijf te zetten. en alles opslaan op een externe HD, die dingen kosten niks meer tegenwoordig. mocht je pc crashen ontkoppel je gewoon de hd en al je opgeslagen films en muziek zijn nog gewoon ok.

Hoe groter de opslag hoe langzamer hij wordt. Vergelijk het maar met een kamer vol boeken, of je hebt alleen de vloer vol liggen of je hebt de kamer tot het plafond opgestapeld met boeken, zelfde ruimte veel meer boeken. Alleen het zoeken ernaar neemt ook weer meer tijd in beslag.

Een grote HDD is vaak sneller en die kan je altijd nog partitioneren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100