Draadloze kaart vind geen Netwerken?

Ik heb zojuist windows 7 opnieuw geïnstalleerd, maar nu doet mijn draadloze netwerk kaart een beetje vreemd, de driver is wel goed geïnstalleerd (Ralink RT73 USB WLAN), het enige probleem is dat hij geen netwerken vind, terwijl op de pc ernaast toch wel een stuk of 7 te zien zijn. Waar kan dit aan liggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

gebruik je ook de aparte software van de usb zelf ? soms is er naast de standaard driver ook nog een stukje software waarmee je de draadloze aanstuurt maar vaak conflicteert die met de standaard door windows 7 software die ook in staat is om de meeste draadloze netwerk kaarten aan te sturen wellicht met wat minder opties gebruik of de de software die bij de usb is geleverd of de standaard windows software. verwijderen eventueel de software die je net het geinstalleerd en herinstalleer het maar herinstalleer dan alleen de driver en niet de extra software.

Als ik dit zo lees,moet ik meteen denken aan het feit,dat (vrijwel) elke Windows O.S. verrekte eigenwijs is. Haren rijzen te berge,hoeveel onnodige problemen het geeft als de gebruiker maar 1 procentje afwijkt van hoe Windows het zou willen. Hier bedoel ik mee,dat U de verkeerde volgorde heeft gehanteerd. Mijn voorstel is dan ook ,om in Apparaatbeheer te beginnen met de betreffende usb-poorten te deinstalleren. Verwijder daar ook de eventuele wifi netwerkwerk verbinding. Kies bij software (via configuratiescherm) voor het verwijderen van de drivers voor de Ralink. Haal de usb-stick UIT de PC. Start de pc opnieuw op. De usb poorten worden vanzelf weer geinstalleerd door Windows. Plaats de cd en installeer de drivers.(mocht dat nodig zijn) Pas als de installatie software om plaatsing van de usb stick vraagt, deze plaatsen. Groet:Zoekertje

Heb je de schakelaar ( knop) voor wifi wel aan staan op je laptop ???

Misschien is het iets simpels. Druk eens op fn F10 en kijk eens of je draadloos internet wel aan staat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100