waarom kan ik maximaal 800 MB met mijn brander branden?

nieuwe dvd brander aangeschaft omdat oude maximaal tot 800mb ging

Toegevoegd na 6 uur:
krijg steeds de melding:unsupported file content.
Wat kan ik hier mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vermoed dat je met Nero brand ? dan moet je (links) bovenin WEL kiezen voor DVD ipv cd

Omdat er geen meer kapeciteit meer over is,,, je moet een betere kopen om meer mb's te branden.

Als je een cd-r brandt met een dvd-brander, dan komt het doordat er nu eenmaal niet meer dan 800MB op een CD-R past. Als je een DVD-R brandt, moet je er 4,7 GB op kunnen branden. Toegevoegd na 36 seconden: M.a.w. controleer even wat voor schijfjes je gebruikt.

800MB is niet het maximale programma's al nero kun je zo instellen dat je meer kan branden. Meestal werkt dit goed, je hebt alleen kans op fouten bij het schrijven en niet iedere reader kan het lezen. Maar meer wegbranden kan dus wel.

Een CD-R kan je het best met maar max 700MB beschrijven zo weet je iig zeker dat ze altijd door elke ander lezer ingelezen kunnen worden. Branders en software kunnen die 700MB grens overschrijden (overburning) en dat werkt meestal goed zolang je bijv. de brander altijd gebruikt om je cd's in te lezen. Als je CD-R's gebruikt om je data te backuppen, zou ik je adviseren om eens uit te rekenen of DVD's of zelfs HDD's niet goedkoper zijn. Of was er nog iets gekkers aan de hand en kon je je DVD's maar to 800MB beschrijven?

Méér dan 800 MB branden - ook wel méér dan 90 minuten genoemd- is op zich best mogelijk..alleen dan wordt er dan officieel niet gesproken over branden ,maar in vaktermen "overburned" Als je een melding krijgt dat je media niet voldoende capaciteit heeft om op te branden, moet je daarom niet branden maar de selectie wegschrijven als image.(iso) Als je dan de aangemaakt image gaat branden, dan zal er geen melding verschijnen (in iedergeval niet in Nero) maar zal deze de opdracht gewoon uitvoeren. Ik zou er dan VCD's voor nemen. Groet:Zoekertje

Met speciale cdees kan je wel over de 900 MB halen. Maar dat word eigenlijk nooit gedaan, want je komt dan wel heel erg bij de randen van de CD, en ook de tracks zitten dichter op elkaar. Maar de techniek van cd's is al 25 jaar oud ofzo. DVD kan inderdaad meer aan. (6 x meer, of 12x, als je doublelayer dvd's koopt) Mocht dit ook niet genoeg blijken, dan kan je weer overgaan op een Blu-Ray brander, deze kan wederom ruim 6 x meer branden als op een DVD. Toegevoegd na 1 minuut: Of bedoelde je dat je al een dvd-brander HAD? Dan moet je in ieder geval zorgen dat je er wel een DVD-r er in stopt. Bamibal heeft verder gelijk. Toegevoegd na 3 minuten: Was de software wel ingesteld op DVD? Misschien stond hij wel op CDr afgesteld?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100