Waarom staat er bij computerhardware altijd vermeld "Legitieme Windows versie", of iets in die trand?

Alsof een fabrikant als HP, Sony, Asus, Acer enz. een illegale versie zou meeleveren!?
Ik vraag me af of de processor wél legitiem is dan? Want daar staat nooit iets bij!

Weet jij het antwoord?

/2500

Een processor is een processor. Net zoals die nep japanse iPhones. Ze zeggen niet dat het een iPhone is, maar vaak 'namaak iPhone' of 'bijna iPhone'. ze mogen de naam niet misbruiken. Als de processor niet legitiem is, dan heb je een stukje karton, inplaats van een processor in je computer. Betreft dus het windows legitiem, zat windows versies (gedownloade) die zijn niet legitiem. Door te verduidelijken dat deze wél legitiem is het mogelijk om meer klanten te trekken wiens pc niet 'legitiem' is. Het is een soort van Marketing truc.

Dit gebeurt omdat je dan weet dat je een volledige versie hebt. Als er een volledige Microsoft office bij zit staat dat er ook bij. Dit is bijna nooit het geval want er staan meestal demo versies op. Een aantal fabrikanten hebben er ooit een demo versie van Windows op gezet, deze werkte dan 30 dagen en daarna deed hij het niet meer (tijdens de installatie geen licentie invoeren) dit koste alleen maar klanten want mensen kwamen na 30 dagen altijd vragen om een volledige versie en vonden een demo maar irritant. vandaar dat er tegenwoordig elke keer legale / volledige versies op staan. Bij een computerwinkel waar ik heb gewerkt werden ook wel eens computers geleverd zonder besturingssysteem, dan stond dit er niet bij vermeld (ongeveer 1 op de 50 computers).

Als jij een laptop of pc koopt zit daar een legitieme versie van windows op.Dat houdt in dat je de versie alleen op die desbetreffende pc of laptop mag gebruiken en kunt aanmelden en opwaarderen.En de fabrikanten gebruiken gewoon AMD of intel processors,daar bestaan geen imitaties van.

Je betaald voor die meegeleverde Windows. Dus die sticker geeft aan waar je voor betaald. Doorgaans is dit een Windows OEM versie. Overigens staat meestal ook vermeld met een sticker op de hardware wat voor originele processor erin zit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100