Als ik... (zie omschrijving)

Een harde schijf van FAT32 naar NTFS wil veranderen, gaan alle bestanden dan verloren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, alle bestanden blijven er gewoon opstaan. Bij mijn externe harde schijf is het zonder problemen gelukt. Toegevoegd na 4 minuten: Voor een externe schijf of USB stick naar NTFS te converteren doe je het volgende: - Klik op start -> uitvoeren (Windows toets+R) - typ CMD - in het dos venster typ je CONVERT H: /FS:NTFS (H vervangen door de letter van je schijf) - nu moet je een tijdje wachten tot het klaar is. Afhankelijk van de grootte van de schijf kan dit wel even duren. In de tussentijd kun je het beste niks op de pc doen.

Bronnen:
http://support.microsoft.com/kb/307881/nl

Ja je zult alles moeten formatteren. Alle gegevens zullen verloren gaan, dus je zal dan een back-up moeten maken.

In theorie blijven je bestanden gewoon staan als je van fat32 naar ntfs converteert (en in de praktijk is dit ook bijna altijd het geval). Onderstaande komt van de site van Microsoft zelf: Een FAT16- of FAT32-volume converteren naar NTFS Opmerking: Hoewel de kans op gegevensverlies of beschadiging van gegevens tijdens de conversie minimaal is, wordt u aangeraden eerst een reservekopie van uw gegevens op het desbetreffende volume te maken. Kijk bij de linkjes voor handleidingen voor de conversie.

Bronnen:
http://pc-en-internet.infonu.nl/tutorials/...
http://www.google.nl/url?sa=t&source=web&c...

hoi Roland1995, ik gebruik hiervoor Partition Magic. dat werkt prima en de bestanden blijven staan. je kan zelfs de schijf in meerdere stukken verdelen, C: en D: bijvoorbeeld, maar ook L:van Linux, als je dat er bij wilt hebben. het is allemaal mogelijk zonder verlies van gegevens. maar.... vooraf een backup maken kan zeker geen kwaad, want het leven is een gok, comptuers vormen een deel van het leven. van NTFS terug naar FAT32 kan niet!! met een DOS diskette opstarten en je gegevens veilig stellen is er dan niet meer bij. een DOS schijf ziet geen NTFS. groeten, Dré

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100