Bestaan er cpu-koelers die je aan de computerbehuizing kan verbinden, zodat de warmte nog beter verdeelt word?

Toegevoegd na 1 uur:
Ik bedoel een koeler die je aan de CPU bevestigd en vervolgens verbind met de pc-kast.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Normaal gesproken niet. Je moet ook uitkijken voor aardeverbindingen, die eventueel kortsluiting zouden kunnen veroorzaken. Verder is het wel een goed idee. Vooral een aluminium kast geleidt de warmte goed. Je zou een heatpipe tussen het koelblok en de kast moeten monteren. Die zijn wel los verkrijgbaar en met een klem en warmtegeleidende pasta aan de kast te bevestigen.

Nee, een cpu koeler Is altijd verbonden met de cpu. Er zijn wel andere 'vents' die je kunt installeren. Hangt er ook een beetje van af of je op je moederbord extra aansluit mogelijkheden hebt. En dat kun je controleren door óf je kast open te maken en te kijken óf de handleiding van je mobo te lezen. Weet je niet wat voor mobo je hebt? Installeer bijv Everest, geeft je heel veel info over je systeem.

Er bestaat één kast, ontwikkeld door Zalman enkele jaren geleden, welke de kast gebruikt om warmte van de CPU en GPU af te voeren. De Zalman TNN550A. Hier vind je meer info: http://tweakers.net/reviews/497/zalman-tnn500a-behuizing-getest.html (trouwens geen goedkoop ding en daarnaast weet ik niet of hij nog te koop is en compatible met nieuwe hardware).

hoi marius, algeheel koelen gaat beter bij zuigen dan blazen. blazen richt op één onderdeel, dat zal dan de processor zijn, want die wordt het heetst. dus een blaas ventilator op de koelplaat van de CPU. in de kast een of meerdere ventilatoren plaatsen die naar buiten blazen. uiteraard aan de tegenovergestelde kant ventilatiegaten maken, al dan niet met stoffilters er voor. maar als de boel zo heet wordt dat standaard koeling onvoldoende is, denk dan ook eens aan waterkoeling. dat maakt veel minder kabaal dan vele ventilatoren. kost iets meer, maar koelt fantastisch (voorzichtig met water en elektriek, maar dat vermoedde je al) veel suc6 groeten, Dré

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100