Waarom moet ik 2 keer op de "" toets drukken om ze te zien, want als ik er een keer op druk komt het teken niet te voorschijn

Wel als ik er een keer op druk en daarna op spatiebalk, maar mijn toetsenbord instelling staat wel op USA international

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je de VS Internationaal-toetsenbordindeling gebruikt kan je dmv de " gevolgd door bijvoorbeeld de e voor een trema zorgen (dus ë). Als je dit niet handig vindt kan je de toetsenbordindeling op VS zetten. Deze heeft deze functionaliteit namelijk niet.

je geeft dus zelf het antwoordt al, 1 x drukken voor ' en 2 x voor ''

Omdat die toets ook leestekens boven letters zet zoals bijvoorbeeld: É ë en Ó. De computer wacht om te kunnen bepalen of je " wilt of een extra teken boven een letter.

Omdat die toets in de NL instelling een accent-toets is, als je bv. eerst de " indrukt en daarna de e, dan krijg je een è.

Dit is afhankelijk van je toetsenbordinstelling. Als je "Verenigde Staten (internationaal)" gebruikt, moet je inderdaad twee keer drukken. Dit wordt gedaan om makkelijk accenten/trema's op klinkers te zetten (waarvoor je anders speciale toetscombinaties nodig hebt). Wil je dit niet, dan kun je een andere toetsenbordinstelling gebruiken.

De "-toets wordt ook gebruikt om een trema op een letter te zetten (de puntjes op de i). Als je bijvoorbeeld eerst de "-toets gebruikt en daarna een i toetst, komen de puntjes op de i. Of dit verandert bij een andere toetsenbordinstelling is mij niet bekend.