Hoe kan je Windows 10 Pro N downgraden naar Home zonder verlies van gegevens?

Hallo

Ik had een laptop met een HHD in op Windows 10 Home. Ik heb er een SSD ingestoken en er Windows 10 opgezet via een bootable stick die ik zelf had gemaakt. Nu blijkt dat dat Windows 10 Pro N is en kan ik die dus niet activeren (er staat een licentie voor Windows 8 op de sticker achteraan, kan ik die dan gebruiken voor Windows 10 Home)?

Hoe kan ik de versie nu downgraden van Pro N naar Home zonder dat ik alles terug moet instellen (printer, standaardprogramma's...)?

Maak ik een bootable stick met Windows 10 Home en vraag ik om de gegevens te behouden (ik weet niet zeker of dit een mogelijkheid is, maar het kan ook zijn dat dit enkel zo is als je met de windows media creation tool op de pc zelf die optie hebt?

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

De weg die je op bent gegaan loopt dood, je moet Windows 8 her installeren, die installatie activeren, en in Windows 8 met de media creation tool vanaf de geactiveerde installatie Windows 10 home editie downloaden en deze op een stick plaatsen, en daarvanuit je Windows 8 upgraden naar Windows 10(home) Het e.e.a staat uitgelegd in de bron(wel in het Engels helaas)

Bronnen:
https://www.xda-developers.com/windows-10-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100