Rechtermuisknop gebruiken; verkenner werkt niet meer en sluit af in Windows 10?

Als ik met mijn rechtermuisknop op een document, map o.i.d. klik om de info op te vragen:
1. gaat er eerst het blauwe rondje een behoorlijke tijd draaien
2. vervolgens wordt de verkenner gesloten en
3. komt weer bij beginscherm.
Ik heb al van alles geprobeerd: bepaalde pas geïnstalleerde software verwijderd, opstarten in 'Veilige modus" en "Windows schoon opstarten". Maar helaas heb ik dan hetzelfde probleem. Heeft iemand nog een oplossing voor mij?
Alvast bedankt.
Groet
Paul

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat kan je nog doen?:zet je computer terug naar een datum voor dit probleem zich voordeed. Eventueel scannen op malware. Gebruik dit eens: https://support.microsoft.com/en-us/help/10164/fix-windows-update-errors

Toegevoegd op 02 augustus 2019 16:00: tekst

Het lijkt dat je context menu corrupt is(het menuutje wat je krijgt als je met rechtermuis klikt) Elke softwarefabrikant kan daar z'n context in zetten zoals zip of rar, je klikt dan met je rechtermuis op een bestand en via de context kun je dat dan zippen. Nu zit er corrupte context item in je menu wat er voor zorgt dat je explorer crashed, met de link in de bron kun je ShellExviewer downloaden en alle context menu items ermee uitzetten, probeer deze weer één voor één aan te zetten en check tussentijds wie de boosdoener is, en die entry verwijder je, of je de-installeert de software die erbij hoort. Meer info ontrent dit gedrag vind je in de 2e link.

Bronnen:
http://www.nirsoft.net/utils/shexview.zip
https://appuals.com/file-explorer-crashing...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100