heb ik een laptop kapot gemaakt?

Vandaag moesten we op school op de laptops werken. Aan het einde van de les moesten we eerst de laptop helemaal afsluiten en daarna pas in een kar voor laptops doen (In de kar zitten speciale oplaad kabels voor de laptop https://www.itmeubel.nl/lapcabby/) Ik dacht dat de laptop wel aan het afsluiten was en heb hem al in de kar gezet voordat die helemaal was afgesloten. Ik vroeg me af waarom hij eerst helemaal uit moest. Zelf dacht ik dat het was omdat je computer weergeeft dat je het afmelden moet forceren. Heeft iemand van jullie een ander iets waarom de laptop helemaal moet zijn afgesloten?

Weet jij het antwoord?

/2500

nee hij is denk ik niet kapot, in het ergste geval moeten ze m opnieuw installeren en mogelijk is de laptop in slaapstand gegaan en staat ie nog aan maar dan merken ze dat vanzelf

De laptop kan wel tegen, maar mogelijk is niet alles correct opgeslagen. Volledig afsluiten bespaart tijd bij het opstarten en mogelijk zal deze laptop iets langer over doen bij opstarten. Maar de kans is groot dat wel los loopt. Je bezorgdheid is goed. In specifieke gevallen zoals bij een update of zo is het wel van belang. De laptop is mogelijk nu in slaapstand ipv helemaal uit. Nu gaat het niet om 1 laptop, maar 10 tallen en dan is de kans dat als de manier werken eerst helemaal uit en daarna pas in de kar wel schade oplevert. Er is gewoon een kleine kans dat er iets misgaat, maar als ipv 1, maar de hele klas snel snel doet, dan is het wachten op problemen of gewoon te veel werk voor de ondersteuner. Een opstart probleem met 1 laptop is nog wel te doen. Het is alleen irritant. Maar als ze dat allemaal dat doen, dan is de snelheidswinst of het gemak van de laptop weg. Gewoon de volgende keer iets meer tijd nemen en wel correct afsluiten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100