Hoe stel ik een Samsung 4k monitor als 2k monitor in?

ik heb een Samsung LU28e590DS/EN 4k monitor en een macbook pro 15 inch mid 2014. het probleem is als volgt,

in MacOS heb ik een verversing van 30hz, in 4k. nou heb ik hem ingesteld als schaling met een resolutie van 1920 x 1080 (Full HD). het probleem is echter dat dit schaling is; het is geen werkelijke resolutie van full hd, het beeld is alleen geschaald.

als ik bootcamp windows 10 gebruik, kan ik bij beeldscherm instellingen hem daadwerkelijk op full hd zetten; dan is het scherm ook 60hz, waar me het allemaal om gaat. (momenteel zit ik in windows op 2k resolutie volgens mij, wat ook nog steeds op 60hz werkt)

nu is mijn vraag; kan ik in mac os het scherm ook daadwerkelijk op 1080p of 2k zetten, zodat ik die 60hz wel kan halen. of mijn resolutie daar uiteindelijk wat op achteruit gaat maakt me niet gek veel uit, ik vind een "traag" beeldscherm vervelender.

zie foto voor meer info. let hier bij op rechtsonder (scherm informatie) en de schaling in mac os (in het midden)

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zou met DisableMonitor moeten lukken een freeware programma voor MacOS welke meer opties geeft voor aangesloten monitoren: http://notebooks.com/2016/02/07/change-macbook-screen-resolution-manually/ https://github.com/Eun/DisableMonitor Toegevoegd na 24 minuten: Lees even de objectie van buurmannetje eer je hier aan begint. "Da’s weer zo’n rottige hack die een EDID injecteert en OSX een monitor voorhoudt die alle resoluties ondersteunt, hier kom je lastig van af omdat het EDID nooit weggegooid wordt naderhand bij de-installeren."

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100