Waarom wil mijn computer Windows 7 niet opstarten zonde de E: schijf, terwijl het besturingssysteem op de C: schijf staat? (Extra uitleg hieronder)

Vorige vraag was blijkbaar onduidelijk. Ik hoop dat het nu beter is.

dus...ik dacht...ik heb nog wel een lege 500gb SATA HDD in mijn systeem zitten. Dit is mijn voormalige C schijf.

Ruim een jaar gelden een SSD gekocht en daar W7 op geïnstalleerd. Daarna die oude HDD waar W7 op stond geformatteerd en klaar...niets meer aan doen. Heb er in die tijd ook geen bestanden op gezet.

Haal ik deze uit mijn PC zodat mijn vader kan testen of die WEL werkt in de andere computer waar we mee bezig zijn (zie andere vraag)..start mijn PC niet meer op.

Hij zegt "geen boot aanwezig..." HOE DAN? W7 staat op de SSD...die HDD is LEEG! Ik heb hem net nog geformatteerd.

Ik stop die lege schijf terug...en het systeem start netjes op...

Toegevoegd na 3 minuten:
Dit stukje: "Haal ik deze uit mijn PC zodat mijn vader kan testen of die WEL werkt in de andere computer waar we mee bezig zijn (zie andere vraag)"
Verwijst naar:
https://www.startpagina.nl/v/computers-internet/besturingssystemen/vraag/637245/windows-start-wel-dvd-installert

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet de drive eruit halen zodat niks meer opstart, dan gebruik je de installatie DVD om vervolgens reparatie te kiezen en daarna 'opstart problemen verhelpen' als nadat windows 'iets' gedaan heeft het nog niet wil werken moet je via dezelfde manier het commandline venster openen en dan het volgende typen en klikken. bootrec.exe /fixboot bootrec.exe /fixmbr <- hiermee zet je een nieuw master boot record op de drive, die oorspronkelijk alleen op de oude drive aanwezig was. exit herstarten & met een kopje koffie achterover leunen

Wat je nog even kan proberen is. HDD eruit en je ervan gewissen dat in het BIOS de SSD wel zeker als opstartdevice staat. Ik kan me voorstellen dat de MBR op beide schijven goed is, maar dat je stiekem via de HDD opstart. Echter als je de HDD loskoppelt wijst de BIOS de SSD niet aan als opstart. Door dat zelf 1x te doen zou je er kunnen zijn. Dus HDD los. BIOS in SSD aanwijzen. Toegevoegd na 2 minuten: En als alles goed werkt (zonder HDD) de HDD even goed formatteren en alle partities verwijderen. Toegevoegd na 4 minuten: Als de SSD aanwijzen niet werkt kan je direct naar het antwoord van mijn buurman. Deze stap moet je ook voor zijn antwoord eerst doen. Toegevoegd na 7 minuten: Tip: Mocht je je installatieDVD niet meer hebben of kunnen vinden: https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows7 Toegevoegd na 23 minuten: https://ibb.co/gYBgP6 Wat er nu gebeurt is dat de rode lijn gevolgd wordt. Haal je de HDD weg is er een probleem. Je wil dus dat de groene lijn realiteit wordt. Het kan zijn dat het enkel in het BIOS omgezet moet worden, maar het kan zijn dat de MBR van de SSD niet goed is of niet eens beschreven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100