Ik heb geknoeid met de bios: woorden en getallen van de bios veranderd. Hoe vind ik de juiste Bios?

achter prim slave en seond. slave staan getallen...ik kan ze veranderen als ze blauw zijn. Maar welke zijn de juiste? Mijn comp start bijna niet meer op en nadat ik knoeide met de bios al helemaal niet meer. Het scherm knippert als het lukt om in de veilige modus op te starten. Hoe kom ik er weer in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat Wolgen zegt is prima. Nog een optie is: Fail Save Settings laden in de bios.

Terug naar de bios gaan en drukken op: load default settings. Vervolgens safe and exit. Je bios komt dan weer in de begininstellingen zoals ze officieel horen

andere 2 andwoorden zijn prima lukt het niet? als je een dektop hebt kun je heel eenvoudig het knoopcel batterijtje wat op je moederbord zit eruit halen, deze laat je er een minuut ofzo uit en dan worden je bios instellingen weer gereset.

andere 3 andwoorden zijn prima lukt het niet? bij een aantal moederborden moet je een Jumper plaatsen om de BIOS instellingen te wissen/naar default, tijdens het opstarten. Ook kan het zijn dat de Default instellingen niet overeenkomen met hoe de hardware momenteel is aangesloten. Pak dan het boekje van het moederbord erbij (of download deze bij de leverancier) en ga stap voor stap te werk om te kijken welke instelling er anders moet. b.v. Start hij op met een melding dat de hardeschijf niet gevonden kan worden, kijk dan eerst welke instelling daar betrekking op heeft, probeer het uit voor je de volgende aangaat. TIP: Als alles weer werkt, maak met een digitale camere foto's van elke pagina in de BIOS die je hebt aangepast. Dan overkomt je dit geen tweede keer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100