Hoe kom ik af van de melding dat mijn PC wil updaten?

Telkens wanneer ik mijn PC afsluit, zegt hij "Updaten en afsluiten". Ik kan ook kiezen voor "Updaten en opnieuw starten". Kennelijk vindt hij dat er een update klaarstaat.

Maar... bij het afsluiten wordt er niets ge-updatet. Ook bij het starten zie ik geen tekenen van een update.

Toch blijft hij "Updaten en afsluiten" zeggen, of "Updaten en opnieuw starten", elke dag weer. Dit duurt nu al een paar weken.

Hoe kom ik hier vanaf? Is er echt een update, dan wil ik dat hij die doet. Is er geen update, dan wil ik dat hij niet meer zegt dat er een update is.

Windows 10 UK, 64-bit.
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt deze melding kwijt raken door naar de oorzaak te kijken. Dus de update handmatig te doen. Of het automatisch updaten uit te zetten. Waarschijnlijk staat in het update centrum welke update automatische geïnstalleerd probeert worden en waarom dit niet gaat. Mocht je er zelf niet uit komen laat dat even iemand anders even mee kijken die het updaten en installeren van updates handmatig vaker heeft gedaan. Twee paar ogen zien altijd meer dan een. En je kunt er alleen van leren. Windows 10 zit zo in elkaar dat je niet veel fout kunt doen, veel gaat achter de schermen, dus je ziet de foutmeldingen niet meer direct. Wel even inloggen als systeembeheerder met alle rechten, maar de meeste huisgebruikers zitten in hun thuiscomputer altijd als de hoofdgebruiker er in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100