Wanneer wordt Windows 7 verwacht en het verschrikkelijke Vista begraven?

Gelukkig draai ik nog op XP en kan Vista dus overslaan, nu alleen wachten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens onderstaand nieuwsbericht zou volgens de planning Windows 7 al in eind september of begin oktober 2009 verschijnen. Maar niemand weet het zeker. Microsoft zit natuurlijk met een dilemma. Aan de ene kant willen ze een kortere release cycle (Vista kwam 5 jaar na XP en dat is gewoon erg laat in vergelijking met de concurrentie), aan de kant willen ze niet dezelfde fout maken als bij Windows Vista (een OS releasen wat nog vol kinderziektes en bugs zit, wat zorgt voor een berg slechte publiciteit). Ik zou hier aan toe willen voegen dat waarschijnlijk Windows Vista op dat moment ook meteen "begraven" wordt. Vele bedrijven zijn bij XP gebleven om Windows 7 af te wachten.

Bronnen:
http://www.nu.nl/internet/1923581/windows-...

In principe in 2010, volgens MS: 3 jaar na de start van Vista (januari 2007). Maar met Microsoft weet je 't nooit - kan best anderhalf jaar langer duren. http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_7

Wat is er mis met Windows Vista? Het is een stuk veiliger en gebruikersvriendelijker dan Windows XP. Het is alleen een TE grote stap geweest voor veel Windows XP gebruikers. Vrijwel iedereen werkte nog met de Windows 98 'look' en sloeg de Windows XP look over. Logisch dat Windows Vista zo gehaat wordt.

Met respect voor Billen Co, de tijden van Windows als overheersend OS zijn voorbij. Als je op de server kant nog Windows neemt ben je of een Overheidsinstantie of een grote Corporate club die het vanuit status overweging belangrijk vind, want er zijn genoeg betere Linux alternatieven. Ook voor de particulier wordt het steeds interessanter om van een onafhankelijk OS te installeren! (Moet zijn Bill en Co)

Er gaan geruchten dat Windows 7 al eind mei zou worden uitgebracht. Het is natuurlijk allemaal koffiedik kijken. Maar gezien de kwaliteit van de Beta versie waar ik mee werk zou ik me kunnen voorstellen dat Windows 7 nog dit jaar gaat uitkomen. Ik heb nog maar weinig echte problemen gehad met 7 en het draait als een speer op mijn Samsung Netbook.

Je vraagstelling is redelijk suggestief. Ten eerste is de verwachte of zelfs geuite leverdatum bij M$ nooit de datum dat het product echt beschikbaar komt. Veelal komt de software pas maaanden later uit. Dan moet je er nog aan komen, waarschijnlijk tezamen met nieuwe hardware. Vaak gaat dat aanvankelijk via OEM's en zal de prijs van een losse gebruikslicentie veel te hoog zijn (kopen doe je een OS van M$ al sinds XP niet meer). Voorts zal Vista never nooit niet begraven worden, dat zal enkel langzaam en pijnlijk afsterven. Daarmee zal het nog jaren duren voordat M$ zich van de grootste blunder van de eeuw kan ontdoen. Dus om kort te gaan: Je kunt nu al beschikken over een bèta van w7. Een eerste officiële release wordt begin 2010 verwacht... Dus, als vista zo ködt is, en dat is het, waarom kijk je dan niet naar een alternatief OS zoals XP, Mac of Linux..?

als alle ingebouwde backdoors bijna ondekt zijn zal de nieuwe "opeens" klaar zijn

Suggestieve vraagstelling - bijna een flame bait. Ik vind zelf Vista een prachtig OS. Ik ben er heel blij mee. Ik geef toe dat je het wel flink moet instellen nadat je het hebt geïnstalleerd. Veel van de automatische functionaliteit uitzetten, de "look and feel" aanpassen, enzovoort. Als je dat eenmaal gedaan hebt, werkt het goed, snel, stabiel, veilig, noem maar op. Van UAC heb ik werkelijk NOOIT last. Toch heb ik het gewoon aanstaan. Kan iemand mij eens uitleggen wat je moet doen om zoveel UAC-prompts te krijgen? Goed, als ik mijn firewall-instellingen wil aanpassen, of een nieuw programma wil installeren, ja, dan komt UAC ertussendoor piepen. Maar dat VERWACHT ik ook, en dat WIL ik ook. Verder zie ik het nooit. Ik denk inderdaad dat Vista een te grote stap is geweest. In XP kon je nog doen wat je wilde, of het nu veilig/verstandig was of niet. Vista is het eerste OS dat de gebruiker *dwingt* zich tegen zichzelf te beschermen. Dat was niemand gewend, vandaar alle geklaag. Nu Vista die storm heeft opgevangen, is men gewend aan het idee, en zal Windows 7 zonder problemen worden ontvangen. Terwijl Windows 7 in mijn ogen niets anders is dan een wat opgepoetste versie van Vista - vandaar ook de korte tijd tussen Vista en Windows 7.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100