Wat is de beste aankoop: een laptop met Mac of een laptop met Windows?

Ik heb altijd Windows als besturingssysteem gebruikt, maar onlangs crashte mijn computer na de gedwongen installatie van Windows 10. Mijn huidige computer is al lang buiten garantie en dus lijkt het mij alles behalve een optie om mijn computer te laten herstellen. Nu ben ik dus op zoek naar een laptop voor volgende doeleinden: gebruik van internet, lange batterij autonomie, gebruik van een office pakket (gratis of betalend), bekijken van films en beluisteren van muziek, een stabiele laptop, die een lange levensduurte heeft en ook niet zo kwetsbaar is voor virussen of malware of enige andere bedreigingen.

Ik las al heel wat artikels over het verschil tussen laptops met Mac of Windows als besturingssysteem, maar deze blijven steeds heel erg op de vlakte. Wat is nu eigenlijk de beste optie? Natuurlijk is het meegenomen als de prijs niet te hoog oploopt, maar als ik iets meer moet betalen voor een computer met een heel lange levensduurte, dan heb ik dat daar graag voor over.

Weet jij het antwoord?

/2500

Windows laptops zijn in het algemeen veel goedkoper dan apple laptops, maar een windows laptop gaat meestal maar zo'n 4-5 jaar mee. Bij apple is dat gemiddeld 8 jaar want macs uit 2008 zij op dit moment nog steeds voor taken te gebruiken die u ermee wilt gaan doen. De 13" macbook air heeft bijvoorbeeld een batterijduur van 12 uur en de prijs ligt tussen de 1000 en 1100 euro (verschilt per website). Een laptop met windows kan wel 500 euro schelen met die van de macbook en heeft dan betere specificaties. Ik zou zelf de macbook nemen omdat osx veel stabieler is en veel minder kans heeft op virussen. Een virus beveiliging is niet eens nodig als u geen rare dingen doet zoals downloaden van onbekende websites. Toegevoegd na 3 minuten: Bovendien heeft Apple af en toe updates en niet zo vaak als windows. ook komt er elk jaar een hele nieuwe versie uit van osx. Dit jaar gaat het Mac Os 10.12 Sierra heten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100