Kan ik Windows 7 nog gebruiken na een upgrade naar Windows 10?

Ik had Windows 7 (Ultimate). Ik heb toen het volgende gedaan:

1.  Een kloon gemaakt van de harde schijf op een tweede harde schijf.
2.  Windows 7 ge-upgrade naar Windows 10.
3.  Een schone installatie van Windows 10 gedaan.

Op harde schijf 1 stond dus eerst Windows 7, daarna Windows 10 (upgrade vanaf Windows 7), en nu Windows 10 (schone installatie).
Op harde schijf 2 staat de oorspronkelijke Windows 7 (de kloon).

Toen ik nog alleen Windows 7 had, kon ik de harde schijf eruithalen en die vervangen door de kloon. Ik kon dan probleemloos opstarten vanaf de kloon, die was immers identiek aan het origineel.

Kan ik dat nog steeds nu ik Windows 10 heb?

Ofwel: als ik nu de harde schijf (schijf 1, met daarop Windows 10) eruithaal en de kloon (met Windows 7) erin doe, kan ik dan opstarten en Windows 7 gebruiken? Of heeft dat tot gevolg dat ofwel mijn oude Windows-7-licentie, ofwel mijn nieuwe Windows-10-licentie ongeldig wordt?
 

Toegevoegd na 5 dagen:
 
Ik heb het afgelopen weekeinde geprobeert. Het blijkt te werken: Windows 7 doet het gewoon na het vervangen van de harde schijf.

Na het terugzetten van de schijf met Windows 10 werkt Windows 10 weer gewoon.
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, je serienummer is nu verbonden met je windows 10 licentie. Als je je windows 7 schijf opstart zal ie zeggen dat ie niet geactiveerd is. Zie: http://superuser.com/questions/980100/after-upgrading-to-windows-10-can-i-give-my-windows-7-serial-key-to-my-friend

Je kan gewoon gebruik maken van Windows 7. Ikzelf heb mijn Windows 7 ook gekloond om er windows 10 in dual boot naast te zetten. En dat werkt perfect samen. De voorwaarde die microsoft stelt is dat je Windows 7 voor 29 juli 2016 moet upgraden om gebruik te kunnen maken van Windows 10. En naar alle waarschijnlijkheid zal microsoft die datum nog verlengen. Van zodra je dat gedaan hebt kan je: - zowel gebruik maken van windows 7 en windows 10. - als je dat nodig acht (bijvoorbeeld wanneer je geen kloon gemaakt zou hebben) je windows 7 terugzetten binnen de maand (na een maand worden de windows 7 bestanden van de upgrade automatisch verwijderd, je zal dan windows 7 van nul terug moeten installeren). - ook na de gratis upgradeperiode nog upgraden naar windows 10. Je hebt namelijk je upgraderechten verworven binnen de gratis upgradeperiode door een keertje te upgraden. Dit betekent dat je nu in de toekomst zo vaak je wil, kan upgraden van windows 7 naar windows 10 zolang het maar over dezelfde licentie gaat uiteraard.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100