Hoe verwijder ik windows toeganswachtwoord in win10?

Sinds in win10 heb geïnstalleerd moet ik een wachtwoord ingeven om de Windows 10 te openen. Vind dit vervelend en wil dit wachtwoord eruit hebben, ik kan het wel veranderen maar kan nergens de mogelijkheid vinden om het te verwijderen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt het wachtwoord niet verwijderen, maar wel zonder wachtwoord inloggen. Druk op de Windowstoets + R (of ga naar Start -> "Uitvoeren") en type vervolgens de opdracht netplwiz.exe en bevestig dit met OK. Klik de gebruiker aan waarmee je automatisch wilt inloggen als je de computer aanzet. Verwijder het vinkje bij "gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven" en bevestig dit met OK. Geef je wachtwoord twee keer op en sla de instellingen vervolgens op.

Bronnen:
http://downloadcentrum.com/hoe-moet-je/wac...
https://www.windows-helpdesk.nl/zonder-wac...

Waarschijnlijk meld je nu aan met een Microsoft account. Als je overschakelt naar een lokale account kan je opstarten zonder wachtwoord. Meer informatie over het verschil tussen een lokale account en een Microsoft account. http://decomputer.be/windows-8-opstarten-en-afsluiten/ In voorbeeld Windows 8 maar voor Windows 10 is het principe gelijkaardig.

Je kan de computer factory resetten. Google hier naar met : Factory reset (pc merk).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100