Hoe kan ik de C drive volledig formateren?

Na een aantal grote virussen op mijn computer gehad te hebben, heb ik windows opnieuw geïnstalleerd.

Maar helaas heeft dit niet geholpen, ik zou graag ALLES van mijn computer willen verwijderen o.a. de C Drive. En vervolgens Windows opnieuw te instaleren.

Kort gezegt wil ik écht alles verwijdert hebben, en een nieuwe aangekochte windows 7 ultimate erop zetten met cd.

Ik heb het al geprobeert met de cd, zondat bestanden te behouden te downloaden. Maar alsnog blijft er ene heleboel gegevens in de C Drive staan.

Bedankt voor jullie tijd, en antwoorden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het gaat erom dat je je C drive niet vanuit windows kan formatteren. Dit omdat windows dan zichzelf moet verwijderen. Wat wasgetekend als optie noemde, is het gebruik van een live CD/DVD. Met ubuntu als voorbeeld. Ubuntu is namelijk, net als windows en mac OS, een besturingssysteem. Maar ubuntu geeft je de mogelijkheid om ubuntu uit te proberen zonder dat je het hoeft te installeren,vanaf de live CD/DVD dus. Dat uitproberen maakt het ook mogelijk om de C schijf helemaal te formatteren, want het besturingssysteem draait op dat moment op de CD/DVD, en niet op de c schijf zelf. Hoe gaan we dit dan flikken? 1. Live CD/DVD maken. ga naar http://www.ubuntu.com/pre-download?destination=desktop&distro=desktop&release=lts&bits=32 (dit is een rechtstreekse link naar de download. Als het goed is download je nu een .iso bestandje. Als de download klaar is, kun je dat iso bestandje branden naar een CD. Dit moet wel op een speciale manier. hiervoor hebben we bijvoorbeeld imgburn nodig. http://www.digital-digest.com/software/getdownload.php?sid=470&did=1&code=8ECtuZ4f&decode=ac731ed504ef43cc858973cc3d133fb1 je kiest voor "write image file to disc" , selecteert bij "source" het bestand dat je hebt gedownload. Stop nu een lege CD in je brander, en klik op het plaatje onderin (bestandje pijl dvd) Als het branden klaar is, heb je een live CD gemaakt! 2. formatteren met live CD. Stop de live CD in de CD speler van je dochters notebook, en start de notebook opnieuw op. Als het goed is, start ubuntu nu op. Het zal je misschien eerst vragen om wat instellingen zoals tijd etc. loop dat gewoon door. Kies voor "start or install ubuntu". Als ubuntu is opgestart, ga je naar het administators menu bij de instellingen en klik je op de drive manager. Als het goed is, zie je nu de C schijf voor je. LET WEL OP: als je meerdere schijven in de notebook hebt, moet je oppassen dat je niet de verkeerde pakt! Haal ook alle USB sticks en externe harde schijven los. Als je zeker weer dat je de goede schijf hebt, klik je met de rechtermuisknop op de partitie, en klik je op verwijderen. Doe dat met alle partities totdat de schijf leeg is. Klik nu weer met de rechtermuisknop en maak een nieuwe partitie. Zorg ervoor dat je het bestandsysteem veranderd naar NTFS ipv ext1 oid.. klik dan in het hoofdvenster op apply changes. Nu zal ubuntu de schijf formatteren. En ja, dit gaat veel sneller dan in windows. ten in windows. maar moet je het eerst installeren.

Je kan dit doen door op te starten van een "live-cd". Tijdens deze sessie kan je de harde-schijf opnieuw indelen of formatteren. De live-sessie kan dan afgesloten worden en je kan dan opstarten van de windows-cd.

Bronnen:
http://www.ubuntu.com/download

Wil je echt alles verwijderen, start dan de computer op van cd/dvd. Dit hangt er van af waar je Windows opstaat. Haal de volledige partitie weg waar je besturingssysteem op staat. Dit is meestal de C Schijf of ook wel Boot genoemd. Maak dan een nieuwe partitie aan en formateer deze. Virussen en andere troep ben je dan op je C schijf wel kwijt. Hoe het met andere partities zit kan ik niet beoordelen. Maar dat was ook niet de vraag. Via onderstaande link kan je ook veel vinden. Succes

Bronnen:
http://www.schoonepc.nl/

Je had beter gelijk aangegeven dat het een notebook betreft. Heb je drivers? oftewel heb je de software voor het notebook zelf? Ik denk van niet, die zul je dus te pakken moeten zien te krijgen. (via google kun je ook hier wel aankomen, hoewel je natuurlijk precies moet weten wat je allemaal wel of niet nodig hebt) Of van de recovery herinstalleren. Hoe dit precies moet hangt af van de fabrikant en het type, kijk in je "manual", of google naar de gebruiksaanwijzing van het specifieke model. Als je eenmaal zeker weet dat je alle benodigde software bij elkaar hebt, kun je met de Windows installatie schijf (dvd)in de la de machine opstarten vanaf die schijf. Windows vraagt dan wat je wilt: wilt u installeren? ja natuurlijk, daarna vraagt ie ook of je wilt formatteren. Uiteraard. De C schijf, of, als je met alle drivers van buitenaf wilt en KUNT installeren, de hele harde schijf. Als je van recovery wilt herinstalleren, en daarna de nieuwe windows eroverheen, moet je eerst met de dvd in de la alleen formatteren (de C partitie), dan de recovery uitvoeren, en dan de nieuwe windows eroverheen (installeren met behoud van gegevens) Ik hoop dat je het nog kunt volgen, de uitleg hiervoor was bondiger, maar niet geschikt voor een notebook.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100