Bestaat er een progje waarmee ik kan zien welke betanden worden geladen bij opstart PC?

bij het opstarten van mijn PC zit tussen de basis opstart en de persoonlijke instellingen opstart een gigantische knoop!! Hier tussen in staat hij ruim een minuut te rammelen met witte icoontjes op het scherm.
Ik zoek nu een progje waarmee ik kan vaststellen welke bestanden bij het opstarten worden binnen gehaald! Wie kan mij helpen, ik heb al van alles gedraaid w.o. mailwarebytes - spyhunter e.d. niets helpt!
info; is in eens opgetreden
PC info; intel i7 - 16Gb ram - systeem disk SSD 500Gb
HELP startte tot voor kort binnen 35 sec op.

Toegevoegd na 15 uur:
Windows 8.1

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

bij de tools van sysinternals is vast wel iets te vinden. echter, misschien is het praktischer om terug te gaan naar een restore point. met de sysinternal tools zie je precies welke bestanden gebruikt worden, maar uit die hele lijst... weet jij welke .dll voor de vertraging zorgt?

Bronnen:
http://windows.microsoft.com/en-us/windows...
https://technet.microsoft.com/en-us/sysint...

Bij taakbeheer en dan opstarten ziet u alle programma's die bij het opstarten geladen worden.

ja, dat programma heet taakbeheer en is onderdeel van Windows. Je opent het o.a. door ctrl+alt+del in te drukken en afhankelijk van je windowsversie in een keuzemenu op "taakbeheer" te klikken (in XP start taakbeheer meteen op, maar ik hoop dat je geen XP meer hebt), met je rechtermuisknop op de taakbalk te klikken en in het menu "taakbeheer" te kiezen og door in het startmenu/de metro-interface te zoeken naar taakbeheer via het zoekvak en het te openen door erop te klikken. In de Engelse versie van Windows heet het trouwens "task manager", mocht je die versie hebben.

Klik op Start en type in het vakje voor programma's msconfig en start dat programma. Onder de TAB opstarten zie je welke programma's dat zijn. En je kunt ze uit de lijst halen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100