Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Linux-installatie vanaf USB-stick , waarop ook andere data staan: Wat moet men doen opdat de plaats waar de LInux staat kan gevonden worden ?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
589
capthavoc
9 jaar geleden
Wil je de linux vanaf de usb draaien of installeren op de harde schijf ?
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
installeren op de harde schijf

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Voor Linux vanaf een USB stick moet deze stick eerst geprepareerd zijn met een zogenaamde 'bootloader' zoals 'grub' deze bootloader weet welke bestanden opgeroepen moeten worden om de installatie te starten... Nadien kun je op deze stick een aparte folder maken waarin je andere bestanden plaatst.... Andersom is niet mogelijk, want met het installeren van de bootloader wordt doorgaans de stick 'ge-wiped' en is deze helemaal leeg.

Dus in jouw geval zou ik een back-up van de stick maken zoals hij nu is, de boot-loader installatie doen(gaat vanaf een Ubuntu Live CD automatisch) en de gewenste data die je wilt behouden naast de Linux installatie bestanden in een map erbij kopieren.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding