Bij installatie van Windows XP worden een aantal apparaten niet geinstalleerd, hoe komt dat?

Ik heb WinXP van orginele installatie Cd geïnstalleerd. toch krijg ik bij de volgende apparaten een melding met geel vraagteken:
Video controller
Video controller (vga compatibel)
Ethernet controller
Controller voor massaopslag
Audioapparaat op de bus voor high definition audio

Ze staan bij apparaatbeheer in de groep "overige apparaten"

ik heb idd geen geluid en krijg ook geen verbinding met internet.

Wat zou ik moeten doen? Ik heb al een tweede keer de hele procedure doorlopen maar het resultaat is elke keer het zelfde.

Weet jij het antwoord?

/2500

Deze onderdelen hebben geen Windows XP drivers, ze zijn te nieuw voor dit besturingssysteem. Het is tenslotte al 13 jaar oud, als je een redelijk nieuwe videokaart hebt, zijn er alleen maar drivers voor de nieuwste besturingssytemen.

probeer het merk en modelnr te achterhalen door de kast open te maken. misschien kan je de CD met de XP drivers nog ergens vinden of ze bij iemand die wel internettoegang heeft, downloaden. De ethernetcontroller is dan het belangrijkst. Doet die het, dan kan je de rest zelf via internet binnenhalen. of misschien heb je een usb-wifi stick (met XP drivers) die je even kan lenen van iemand. De onderdelen zijn uitgebracht nadat XP op de markt kwam dus vandaar dat er geen drivers op de CD zitten. Als je Windows 10 installeert zullen ze het waarschijnlijk wel gewoon doen.

Misschien omdat heel Windows XP toch al outdated is... Al over nagedacht

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100