Hoe verwijder je een map met te lange pad lengte in Windows 8.1?

Ik heb een externe harde schijf hierop staat een map met diverse submappen. Als ik deze probeer te verwijderen dan krijg ik de melding Bronpad te lang omdat hij langer is dan de maximum pad lengte. Hoe kan je zo'n map verwijderen? In oude Windows versies kon je de 8.3 MS-DOS bestandsnaam verwijderen maar die zie ik niet meer in de Opdrachtprompt. Ik heb ook het programma Unlocker gebruikt maar dat werkt niet, ook niet na opnieuw opstarten van de computer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat ik in dergelijke gevallen doe is het volgende: Ik probeer de te lange naam te hernoemen. Verander dus de lange naam in iets heel korts. Daarna lukt het verwijderen meestal wel. Als dat niet lukt, kan het via een omweg. Ik kan dat het beste uitleggen aan de hand van een voorbeeld. Stel dat jouw schijf F: heet, en dat de te lange map F:\DitIs\EenVeel\TeLange\NaamVoor\EenMap heet (fictief voorbeeld, want dit mag nog best en geeft geen problemen, maar het gaat om het idee). Ik doe dan het volgende: 1. Verander de naam van DitIs in a. 2. Ga de map a in. Verander daar de naam van EenVeel in b. 3. Ga de map b in. Verander daar de naam van TeLange in c. 4. Ga de map c in. Verander daar de naam van NaamVoor in d. 5. Ga de map d in. Verander daar de naam van EenMap in e. De map heet nu F:\a\b\c\d\e . Nu kun je de map e zonder problemen verwijderen. Als je wilt, kun je nu ook d, c, b en a verwijderen. Wil je dat niet, dan kun je d, c, b en a weer hun oorspronkelijke namen teruggeven.  

Knip de mappen met de te lange bestandsnaam uit de map waarin ze staan en plak ze op je bureaublad. Nu kan je ze simpelweg verwijderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100