Hoe krijg ik mijn bureaublad weer normaal?

Ik ben geen computerexpert dus vandaar deze vraag. Ik denk dat het door een virus komt. Mijn bureaublad is helemaal zwart en alle icoontjes zijn weg. Ook is de taakbalk weg en kan ik niks doen. Ik kan alleen via taakbeheer aan internet, configuratiescherm enzovoort komen. Ook voer ik steeds een nieuwe taak in (genaamd windows.exe) in het taakbeheer, maar nog steeds gebeurt er niks. Kan iemand mij alsjeblieft helpen me zeggen waar dit virus vandaan komt???
Ik heb Windows Vista.

Weet jij het antwoord?

/2500

Meestal is dit te wijten aan een ontbrekende update voor Vista of een beschadigt gebruikersaccount. Je kunt een nieuw gebruikersaccount aanmaken en al je bestanden naar dit account overzetten.

Misschien kan je ook proberen, om in taakbeheer "explorer.exe" toe tevoegen.

Zijn waarschijnlijk een aantal noodzakelijke onderdelen van Windows beschadigd of verwijderd. Druk eens jouw Windows cd er in en kijk of je wat kunt herstellen. Ook kun je windows via een usb aansluiting laden als je geen cd hebt.

Als ik jouw was zou ik een systeemherstel proberen. Aangezien je Windows niet meer start heb je hiervoor het installatieschijfje van Windows Vista nodig. Als je Windows 32-bit is heb je een 32-bit installatieschijfje nodig anders een 64-bit installatieschijfje. Boot de PC van het installatieschijfje. Opgelet Windows Vista NIET installeren. Doorloop de menu's tot je de opties voor systeemherstel te zien krijgt. Op de volgende pagina zie je in de video hoe je zo een systeemherstel uitvoert. http://decomputer.be/service-user-profile-verhindert/ Bekijk eerst aandachtig de video. Ik herhaal het nog eens! Windows NIET installeren maar herstellen!

Bronnen:
http://decomputer.be/service-user-profile-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100