Waarom is de ondersteuning voor Nvidia drivers onder Linux zoveel beter dan die voor Ati?

Hetzelfde geldt ook voor AMD eigenlijk. Daarom wordt je min of meer gedwongen naar Nvidia/Intel PC's te zoeken als je Linux wil installeren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zal goed kunnen dat Linux een overeenkomst heeft met Nvidia, en niet met Ati. Of dat Ati bepaalde dingen niet wil vrijgeven, en Nvidia wel. Voor zover ik weet, werkt AMD gewoon onder linux. Maar in de dure bewoordingen, noemen ze dat software partners.. AMD heeft als software partner, microsoft...;-) Meestal kan je zulke gegevens terug vinden op de site zelf. En helaas, dan word je dus weleens verplicht je dan in te laten met hun partners. Je kan dan ook wel zelf dus een combi maken, maar inderdaad, dan kan dit leiden dat je dus niet compatible bent, en dus foutmeldingen krijgt.

Om dat Nvidia ervoor gekozen heeft om Linux te ondersteunen. Die schrijven ze dus zelf. Verder vraag ik mij af welke variatie van Linux je wil installeren? De grote distributies ondersteunen de meest uiteenlopende processoren. Je moet natuurlijk wel de juiste 'distro' downloaden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100