Wat is een alternatief voor het windows os?

Ik zoek een os dat windows kan vervangen, maar nog steeds java op kan, en .exe bestanden kan openen ook een bepaalde versie van cmd zou handig zijn.

Dus eigenlijk windows, die weinig geheugen/processoren nodig heeft maar toch de bovestaande dingen kan.

Misschien Ubuntu / Linux? laats kwam ik ook al op Lubuntu, of iets anders?

Graag ook vermelden hoe ik het besturings systeem, samen met mijn huidige kan gebruiken (om en om natuurlijk, niet tegelijk) en hoe ik de nieuwe e.v.t kan verwijderen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Linux is inderdaad een goed alternatief voor Windows. Het heeft minder resources nodig (oftewel je kunt toe met een minder zwaar systeem dan je voor Windows zou moeten hebben). Als je toch Windows programma's wilt gebruiken kun je een Windows emulator installeren. 'Wine' is zo'n emulator. Je kunt Linux installeren naast Windows. Je krijgt dan een multi-boot systeem. Welke Linux 'distributie' je moet kiezen kan ik je niet vertellen, maar Ubuntu is wel één van de bekendste. Het is ook nog eens gratis (net als het gros van de Linux varianten overigens) dus je kunt je er geen buil aan vallen. Instructies over hoe je Ubuntu moet installeren naast Windows kun je online bekijken (zie bron). Een verwijzing naar de Wine pagina heb ik ook toegevoegd. Toegevoegd na 5 minuten: Voor de duidelijkheid: 'Linux' is het besturingssysteem, en dat is in verschillende varianten verkrijgbaar. Zo'n variant wordt een 'distributie' genoemd. Ubuntu, Redhat en Suse zijn voorbeelden van verschillende distributies. Ze hebben allemaal voor- en nadelen, maar doen in grote lijnen het zelfde. Ubuntu is één van de bekendste. Als je verder geen heel bijzondere dingen van plan bent (Pentagon hacken of zo) zou ik die nemen.

Bronnen:
https://help.ubuntu.com/community/WindowsDualBoot
https://www.winehq.org/about/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100