Kan ik mijn gpt partitietabel veranderen naar mbr?

Enige tijd geleden heb ik een nieuwe computer aangeschaft, maar het blijkt dat deze de vernieuwde gpt partitietabel heeft. Ik kan geen enkele os installeren, behalve de Windows 8 die is meegeleverd, maar ik wil graag overstappen op Windows 7 Ultimate. Wordt deze ook geproduceerd met gpt of kan ik mijn mbr converteren naar de mbr?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb zelf Windows 7 Ultimate, en die draait prima met een GPT-gepartitioneerde schijf. Je kunt natuurlijk altijd je harde schijf herformatteren naar de oude MBR, maar dan krijg je problemen als de schijf te groot is.   Toegevoegd na 3 minuten:   Daarnaast moet je opletten of jouw schijf misschien van de moderne generatie is die met sectoren van 4k werkt, in plaats van zoals vroeger met sectoren van 512 bytes. Die moderne schijven kunnen de adressering wel omrekenen tussen 4k en 512b en op die manier richting het OS doen alsof ze sectoren van 512b hebben, maar intern werken ze toch echt met 4k. Als de schijf richting de buitenwereld doet alsof hij 512b is, zullen de clusters waarmee het OS werkt niet zijn uitgelijnd op een 4k-grens. Daardoor zal de schijf een stuk trager worden. Gebruik dus het liefst Windows zelf, of een moderne versie van Linux, om je schijf te partitioneren. Oudere tools zijn af te raden omdat die alleen met 512b werken en daarmee je schijf nodeloos traag kunnen maken.  

Windows 7 draait gewoon met een MBR om het e.e.a te converteren raad ik je aan om de onderstaande link te volgen http://technet.microsoft.com/nl-nl/library/cc737510(v=ws.10).aspx Een handige disktool is misschien wel de minipartitionwizard http://www.partitionwizard.com/ Dit tooltje geeft je ruim inzicht in je schijfbeheer Toegevoegd na 2 minuten: Let hierbij wel op met de grote van je schijf. De "ouderwetse" mbr kent een maximale grote van schijf. zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/GUID_Partition_Table

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100