hoe instaleer ik windows op mijn ubuntu?

Hallo

IK heb ubuntu op mijn computer. Maar eigenlijk wil ik een dual boot hebben met windows 8 en ubuntu 13.04. maar toen ik dat probeerde verdeen windows en heb ik gewoon nog ubuntu maar ik wil nog windows 8.
kan je mij helpen

Weet jij het antwoord?

/2500

Grote kans dat Windows 8 nog steeds op je computer staat, maar dat hij alleen niet meer in het opstartmenu (bootloader) komt of dat er helemaal geen bootloader is. M.b.v. de installatie-dvd van Windows 8 kun je waarschijnlijk de bootloader weer herstellen zodat Windows 8 weer kan starten, of als dat niet lukt en Windows 8 echt weg is, zul je Windows 8 opnieuw moeten installeren. Het is veiliger om m.b.v. de Wubi-installer een installatie van Ubuntu vanuit Windows te maken. Dit kan altijd ongedaan gemaakt worden (door de de-installeren in Windows) en je Windows installatie loopt geen risico. Het resultaat is ook een dual-boot met beide systemen, alleen hoeft je schijf niet gepartitioneerd te worden.

Wat je ook kan doen: Dit is de gemakkelijkste manier als het niet erg is dat je alles kwijt bent wat er nu opstaat. Eerst Windows installeren, op de hele HD. Daarna Ubuntu, volg dan de stappen van Ubuntu met name... < Ubuntu naast Windows installeren>... Dit bericht kom je vanzelf tegen bij het installeren van Ubuntu. Als dit allemaal gedaan is en je opnieuw opstart krijg je automatisch de keuze welke je wilt opstarten, Windows of Ubuntu. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100