servicepack 1 windows 7 installeert niet. Wat kan/moet ik doen?

Ik heb gisteren mijn windows 7 laptop opnieuw geïnstalleerd (asus K72JK series). Nu wil ik service pack 1 installeren, zowel via windows updates als mede rechtstreeks (download), maar telkens krijg ik de melding dat er een fout zit in een I/O apparaat. (zie printscreen in de bijlage)
Ik ben nu eigenlijk op zoek naar een manier waarmee ik mijn laptop wel kan updaten ivm dat dit een schoollaptop is en ik de vakantie hiervoor wel geschikt leek.

Alvast bedankt voor de eventuele oplossingen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk niet dat dit een harddisk issue is, gezien windows dan helemaal niet zou opstarten. Probeer eens hetvolgende; - Typ 'cmd' in het vak Zoekopdracht starten, klik met de rechtermuisknop op cmd.exe in de lijst Programma's en klik vervolgens op Uitvoeren als administrator. - Bij de opdrachtprompt (zwart scherm), typ dan de volgende opdracht en druk op ENTER: Chkdsk /R C: - Druk op J/Y (ja) als wordt gevraagd of u de schijf wilt controleren bij de eerstvolgende keer dat het systeem opnieuw wordt opgestart . - Start je computer nu opnieuw op. De harddisk wordt nu automatisch gecontroleerd op fouten in het bestandssysteem en eventuele fouten worden hersteld. Probeer nadat de computer klaar is opnieuw de servicepack te installeren.

I/O meldingen zijn nooit best! Ik vermoed dat de harde schijf in je laptop aan het einde van zijn leven is. Er van uit gaan dat er op dit moment geen usb sticks / usb harde schijven aan je laptop hangen? Indien dat niet het geval is, ben ik bang dat je harde schijf zo goed als overleden is. De enige oplossing is dan nog een nieuwe 2,5" harde schijf aanschaffen. Mits er nog garantie op je laptop zit kan je contact opnemen met Asus voor een reparatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100