Hoe kom ik erachter wat voor type computer ik heb?

Weet iemand hoe ik erachter kan komen wat voor soort computer ik heb? Ik heb de doos niet meer en ook geen boekjes. Het is een Toshiba met intel ofzo.

Toegevoegd na 9 minuten:
Ik kan niet op internet komen op mijn laptop en hij is redelijk oud.

Weet jij het antwoord?

/2500

Met het programma CPU-Z kun je de specificaties van je computer achterhalen...

Bronnen:
http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

Speccy kan je daarover meer vertellen.

Bronnen:
http://www.piriform.com/speccy

De start linksonder aanklikken, dan rechtermuis op "computer"en dan "eigenschappen" Dan zie je wat voor computer je hebt (windows, processor geheugen etc).

Download en installeer het programma "Easy Driver" en klik onderaan op hardware informatie. Daar kan je alle informatie over je computer vinden moederbord processor geheugen processorsnelheid en alle hardware die er in zit.

Praten we hier over een laptop of over een desktop? Bij een laptop zit er vaak aan de onderkant wel een sticker met wat meer gegevens (type nummers etc). Bij een desktop vind je heel soms wat gegevens aan de buitenkant, maar er staat sowieso altijd een type nummer op het moederboard (ja, dan moet je je computer openmaken...) Aan de hand van dat nummer kan je dan je zoektocht verder laten gaan. Toegevoegd na 2 minuten: Filmpje in bron met wat extra info over het opzoeken van modelnummers. Afbeelding met een voorbeeld hoe zoiets er uitziet (verschilt per fabrikant)

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=COCuW6mS6EQ

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100