Mag ik een zelfgemaakte linux operating system verkopen?

Ik ben met een paar vrienden begonnen aan LFS. (Linux From Scratch). Stel wij maken dit helemaal af, zouden wij dan ons besturingssyteem mogen verkopen? Hij is namelijk gemaakt met het boek "LFS" en er zit uitleg bij hoe je het moet doen. Dus wij vroegen ons dit af ivm auteursrechten enzo. Wij maken hem namelijk wel zelf, maar aan de hand van dat boek. Wij komen er niet uit. Bedankt voor de hulp!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij (ik ben geen jurist) mag je dit gewoon mogen publiceren. Linux is opensource en je mag dus volledig zelf bepalen wat je ermee doet. Wat betreft het boek denk ik niet dat hier een probleem is zolang u maar niet direct dingen (kan van alles zijn: grafische elementen, citaten, afbeeldingen, enz.) kopieert van de uitgever. Bovendien zal de uitgever niet kunnen weten of u zijn handboek gebruikt hebt aangezien u dit net zo goed zelf uitgevogeld zou kunnen hebben.

Linux is een open en vrij besturingssysteem, dus het mag.

Dit mag niet. Omdat je voorbouwt op andere onderdelen die door anderen gemaakt zijn, mag je niet aan hun werk verdienen. Als je hun software gekocht hebt, is het een ander verhaal. Maar dat is hier niet het geval.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100