Hoe kun je je computer zo instellen dat hij een niet te missen waarschuwing geeft als hij wil afsluiten om updates te installeren?

Het gaat om Windows 7, soms zie ik onderin een hele kleine melding ergens in de taakbalk dat hij over een paar minuten gaat afsluiten maar 9 van de 10 keer kijk ik daaroverheen met als gevolg dat ik toch altijd werk kwijt raak en/of midden in een zin wordt afgebroken. Vooral bij het scannen van bijv foto's is dit vreselijk irritant.

Is er een manier om die melding over afsluiten veel duidelijker, bijv als pop-up op het scherm te krijgen, zodat ik niet altijd wordt overvallen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een bekend en vervelend fenomeen. Als je die pop up iets te snel weg klikt zit je met een herstartende computer. De oplossing zit in een register tweak. Wel eerst even een back-up hiervan maken. - open het register door "regedit" dit doe je in het zoekvak dat je krijgt met de toetscombinatie "windows-R" - navigeer naar de sleutel: KEY_LOCAL_MACHINE\ Software\ Policies\ Microsoft\ Windows\ WindowsUpdate\AU. - Hier maak je of wijzig je de waarde: DWord value NoAutoRebootWithLoggedOnUsers naar 1. - sluit het register af en herstart je computer. Ik gebruik deze al jaren Toegevoegd na 3 minuten: Ik geeft toe dat het geen "niet te missen waarschuwing" is, maar die heb je bij deze tweak ook niet meer nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100