Heeft het aantal bladwijzers in Firefox invloed op de opstarttijd en werking van Firefox?

Start Firefox sneller op als je bladwijzersbestand kleiner is? Dus als je minder bladwijzers hebt? Of maakt dat slechts een heel klein verschil uit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor zover ik weet spreekt Firefox alleen je bookmarks aan als je daar zelf opdracht toe geeft. Ze worden dus niet geladen als je ze niet weergeeft en de koppelingen zelf ook pas als je ze daadwerkelijk aanklikt. Wat wel voor vertraging kan zorgen is als je de browser hebt ingesteld om als startpagina's meerdere bladwijzers te openen in verschillende tabs. Dan moeten deze allemaal geladen worden en dat maakt het opstarten aanzienlijk trager.

Als bladwijzers de snelheid zouden beïnvloeden moet je er wel erg veel hebben. Veel geïnstalleerde themas en extensies vertragen firefox wel

Uiteraard zorgt het voor vertraging. Niet denderend veel, maar op een traag systeem zul je het verschil kunnen zien. Ik start op met "About:blank". Toegevoegd na 3 minuten: Mijn excuus; bladwijzers zijn snel ingeladen. In feite slechts een lijstje van adressen, titels en een pictogram. Het kan een tijdje duren voordat FF ze toont, maar dat komt dan doordat het ding op de achtergrond met andere dingen bezig is. Ik bazelde over tabbladen, en ga nu weer mijn grote mond houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100