Gaat een macbook langer mee dan een laptop die onder Windows draait?

Ik kan een MacBook kopen uit 2009 ben ik beter uit met een nieuwe laptop die draait onder Windows.
Ik heb nu een hp laptop een dure van rond de 2000,00 euro en die is na 4 jaar helemaal op.
Dus mijn vraag gaat een MacBook langer mee en ongeveer hoeveel langer. Dit omdat ze ook nog aangeboden worden van 8 jaar oud.
Ik heb een MacBook 17 inch uit 2009 gevonden en die heeft 3650,00 gekost en wordt aangeboden voor 775,00 is dat een goede deal?
3,06 GHz Intel core duo
8 GB 1067Mhz DDR3 sdram- 2x 4gb
500gb serial Ata drive @ 7200 rpm
Superdrive 8x ( dvd-r dl/dvd rw cd rw
MacBook pro 17 inch hi- resolution

Graag snel advies

Weet jij het antwoord?

/2500

poeh een pittige Het ligt er aan wat je er mee wilt Maar je kan beter af zijn met een nieuwer model lijkt mij Ik zou eens kijken wat je voor 775 nieuw op windows gebied kan krijgen of juist voor mac op I3/5 gebied dat wordt wel wat duurder maar is nieuwer Nadeel vind ik van laptops in het algemeen, je koopt ze wellicht voor meer dan alleen internetten maar je gebruikt ze bijna 80 % van de gevallen juist daarvoor en alleen daarvoor gamen vind ik sowieso nix op een laptop, en dat vindt ik het geld niet waard ook niet voor mac. wil je allen maar internetten werkt een mac prima hoor maar je betaald wel 3 keer zoveel als een windows laptop die hetzelfde kan. Als je echt wilt video editten op prof niveau bijv koop dan een vaste pc MACMINI ? met goed beeldscherm ! dat is de beste investering en een kleine laptop Voordeel van mac zijn wel hogere inruilwaarde maar zeg nou zelf ik koop niet een mac om het te verkopen ik koop er een om te gebruiken. geen virussen ? ik run al jaren windows zonder enig probleem en bovendien de prijzen die ze nog durven vragen zelf voor g4 en g5 zijn belachelijk als je even in gedachten houdt dat flash (youtube) de grote spelbreker is Bovendien is de software voor mac ook nog eens duur en is er minder mogelijkheden ga je niet met de tijd mee wordt je door Apple gewoon gedumpt ik heb ook een kleine intel mac maar grote kans is dat 10.8 de hoogste versie die er op kan en het was een hels karwei hem op niveau te krijgen ik vrees dat je 775 mac je binnen de korste keren achter de feiten aanloopt ook al zou hij cosmetisch gezien mooier blijven Wat je met een 2000 euro dure laptop hebt uitgespookt is mij ook even een raadsel maar deze is principeel makkelijker up to speed te brengen dan een mac bij mac is het, obsolete ?? vergeet het dan maar geen service geen alternatieven nix nada njente Dus in mijn opinie is een mac mooi maar wel met een kortere levensduur Apple pleegt bijna bewust een soort euthanasie op zijn eigen materiaal. Flash heeft de G4 en G5 onderuit gehaald door powerpc cpu maar ze maken ook geen alternatief bij Apple , Als dat zou bestaan dan zou die powerpc geweldig zijn,... nu nog en los nog even van de randapparatuur en vreemde standaards als firewire 800 ??? Ik kan zelf een intel pentium 4 sneller krijgen door alle mogelijkheden die er zijn dan een oude apple leven in te blazen.

Ik denk niet dat je zelf ervaring met Apple hebt. Zo ongeveer elke bewering die je doet is domweg niet waar. Ik neem er 1 (vooruit dan) Apple duur? Niet als je kijkt naar de Total Cost of Ownership. Dus (aanschafprijs + benodigde software prijs + onderhoud) minus (inruilwaarde) gedeeld door het aantal jaren dat je hem gebruikt. Dat is TCO. Ondanks de schijnbaar hogere aanschafprijs. Dat is alleen waar als je vergelijkt met yaki-taki merken. Vergelijk een MacBookPro met vergelijkbare kwaliteit (die zijn vaak duurder...) dan zijn de totale kosten per jaar beduidend lager dan een vergelijkbare (!) windows computer door de hogere inruilwaarde. Alleen heeft Apple geen goedkope-troep systeempjes. En ook scheelt dat iedereen zijn software tegenwoordig jat (download). Als je gewoon koopt en betaalt, dan zijn de belangrijke pakketten op een Apple enkele tientjes, en op Windows honderden Euro's.... En zo kun je doorgaan voor meer opmerkingen die je maakt. Je hebt duidelijk geen praktische ervaring met Apple. Toegevoegd na 50 seconden: antwoord is @capthavoc

Ik type dit op een macbook 17 inch uit 2009 met 8Gb ram en 7200 rpm drive. Alleen heb ik 'maar' 2.8 GHz. Met 4GB was die daardoor 'maar' 2500 eurie. Upgrade naar 8GB was anderhalf jaar terug nog maar een paar tientjes. Die 3650 euro 'toen' zegt dus helemaal niets. Zowel die jou wordt aangeboden als mijn laptop hebben 'maar' twee cores, met nauwelijks snelheidsverschil en allebei geen 'turbo-boost' of meerdere threads per core zoals in de huidige intell processoren zit.. Ik ben nog steeds dik tevreden met mijn 2009 macbook. Denk er voorlopig niet aan om een andere te kopen.Het is gewoon een gegeven dat een mac minder snel veroudert als een pc. Dat ligt niet (alleen) aan de hardware, maar vooral aan de software (windows, drivers etc..). Een mac is meer 'in balans', goed ontworpen, uitgerijpt, en gemaakt met onderdelen van goede kwaliteit. Met een mac koop je niet alleen een mooie computer maar vooral ook een besturingssysteem waar je meestal bewust voor kiest, omdat je het liever wilt gebruiken dan windows. Dat is meestal ook de reden om een mac aan te schaffen, want OS-X draait alleen op mac. Ik vind de restwaarde van mac's altijd nogal schandalig hoog in vergelijking tot de nieuwprijs. Mijn vrouw heeft anderhalf jaar geleden voor ±1300 euro nieuw een redelijk basic macbook-pro 13'' gekocht, en die is beduidend rapper dan die van mij (quad-core intell, onboard graphics versus Core2Duo met grafische kaart in die van mij). n.b. Ik doe heel veel photoshoppen, 3d-gamen en ontwikkelen met verschillende virtuele machines, dus 'traag' is mijn macbook uit 2009 zeker niet. Vind het zelf een lastige vraag.... Zou ik, als mijn laptop nu de geest geeft, dezelfde voor 775,-- terug kopen? - Ik wil persé een mac, dus een nieuwe windows laptop voor hetzelfde geld is voor mij uitgesloten. - 17 inch 1920x1200 pixels klinkt heel mooi, ziet er ook retegaaf uit, maar is niet handig voor een laptop. - Mijn stelregel is, als je meer dan 800 euro aan een computer uit geeft, moet je niet meer moeilijk doen over een honderdje of twee meer. Je geeft 'grof geld' uit... Kortom, nee, ik zou het zelf niet doen. Als ik zoveel geld uit geef, dan wil ik meer geld uit(kunnen) geven voor iets wat echt beter is (en 15 inch + los extra beeldscherm). Als ik echt even heel krap bij kas zit, zou ik op zoek gaan naar een goedkopere mac, zodat ik zoveel mogelijk geld over houd om te kunnen sparen voor een nieuwe macbook. Toegevoegd na 12 minuten: Zou maximaal 400 euro bieden. Niet akkoord, dan zoek hij maar een ander.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100