wat zijn de voordelen van gOS vergeleken met windows

Weet jij het antwoord?

/2500

Nog niet geheel duidelijk omdat de software nog niet helemaal af is en nog niet voor eindgebruikers beschikbaar. Maar het is deels gebaseerd op de techniek die Linux gebruikt, hier kan je dus enigzins op af gaan denk ik. Een lichtvoetig programma wat niet heel veel van je pc vergt en dus ook sneller zal zijn. Windows is inmiddels zo zwaar en log geworden dat veel mensen al een nieuwe pc moet kopen op de nieuwste versie te kunnen hebben. Totale waanzin.

Bronnen:
http://www.chromium.org/chromium-os

Hét voordeel is dat 't Open Source is. Oftewel: er kunnen niet stiekum nare zaken in worden verwerkt. Want _iedereen_ kan de code inkijken (als je niet blind bent, natuurlijk... en meer dan dat soort redeneringen). Ook moet er dan meer aandacht besteed worden aan kwaliteit van de code. Want ook als je prutswerk aflevert, kan iedereen dat inzien.

Het voordeel van een besturingssysteem als gOS is dat het systeem niet op jouw computer draait, maar dat het zich voornamelijk op Internet bevindt. Dit is hetzelfde principe als waar Google straks mee komt voor Chrome OS. Dit zorgt ervoor dat jouw computer in theorie sneller kan opstarten, want die hoeft niet eerst allerlei toepassingen te starten. Er kan eigenlijk direct een web-client gestart worden en daar kun je dan gebruik van maken. Daarnaast is het zo dat alles wat niet op jouw computer draait daar ook geen problemen kan opleveren. Aan de andere kant zullen de virus-makers hier ook wel weer innovatief mee worden en die zullen vast wel weer iets nieuws bedenken om hun ellende aan de man/vrouw te brengen. Dan krijg je specifieke cloud-virussen ofzoiets...

Bronnen:
http://google-chrome.startpagina.nl
http://www.thinkgos.com/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100