Waarom heeft Windows 8 geen DVD-speler?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat het Microsoft verboden is om kant en klare applicaties als onderdeel van haar besturingssystemen mee te leveren. Microsoft heeft een aantal jaren geleden rechtszaken verloren die aangespannen waren door softwarefabrikanten van onder meer mediaspelers en browsers op grond van oneerlijke concurrentie. Door de integratie door Microsoft van Mediaplayer in het Windows besturingsysteem hoefden PC gebruikers eigenlijk deze software niet apart te kopen waardoor de softwarefabrikanten als RealPlayer en WinAmp commercieel verlies leden terwijl deze wel licentieroyalties betaalden voor DVD rechten op hun producten. De standaard Mediaplayer van Windows is daarom niet voorzien van "codecs" die het afspelen van DVD's mogelijk maken en alleen geschikt om het eigen WMV formaat van Microsoft weer te geven. De MediaPlayer van Windows is wel geschikt te maken voor DVD weergave. Hiervoor moet een codecpack gedownload worden dat gratis beschikbaar is via CNET of Softpedia. Ook Microsoft zelf heeft een codecpack beschikbaar.

Omdat de codec betaald moet worden en Miscrosoft dat niet wil doorbereken, of eerder probeert er geld uit te slaan: http://tweakers.net/nieuws/81757/windows-8-ondersteunt-dvd-video-alleen-na-bijbetaling.html Gewoon even VLC downloaden en je probleem is opgelost.

De reden is omdat Microsoft zich meer wil focussen op streaming services zoals Netflix, Hulu, en YouTube en omdat Windows 8 ook een OS is die meer gericht is op tablets.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100