Wat zijn goede game-computers voor rond de 500-650 euro?

Een goede pc, die vooral snel is, maar ook zeer geschikt zal moeten zijn voor games, zoals Assassin's Creed 3 en GTA IV. Ik hoef niet op Full HD te spelen. Als het kan, een monitortje erbij (niet heel groot; 20 inch?) Geen verdere accessoires zoals muis, headset etc.

Noem vooral niet te lastige termen, want ik weet er niet veel vanaf, al zou ik het wel graag leren :)

Voor een videokaart ook een vraag: Wat is het verschil tussen een Nvidia GTX 650ti en een 660? Het schilt namelijk wel 80 tot 90 euro.
Graag zou ik ook bij elke keuze een uitlegje hebben, want, zoals eerder genoemd, heb ik er weinig verstand van.
Alvast bedankt,

Ik (14 jr.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Ga naar de tweakers best buy guide van de maand om daar een idee op te doen. Zij kiezen voor de zwaarste GPU die je voor dat budget erin kan drukken en besparen op de rest. De GPU doet namelijk het meest in games. Met monitor erbij kan je dus voor de 420 budget-game bak gaan met een Radeon 7850. Bij videokaarten kijk je altijd naar het nummer hoe hoger het eerste hoe nieuwer, maar belangrijker hoe hoger het tweede nummer hoe sneller. Een 650Ti is dus langzamer dan een 660Ti en waarschijnlijk ook langzamer dan 560Ti. Een 7850 van AMD zit uit mijn hoofd tussen die twee in.

Persoonlijk zou ik je aanraden om een pc te kopen met een AMD processor, gezien je budget. Omdat je rond de 500-650 euro wilt uitgeven voor een gamepc, zou ik je adviseren om GEEN alienware te kopen. Een redelijke gamepc van alienware begint al vanaf 1200 euro. Ik raad je aan om een merkloze pc aan te schaffen. Een merkloze pc is een pc waarvan alle onderdelen los zijn aageschaft en gebouwd zijn tot een pc. Bij een merkloze pc betaal je vaak niet voor een onnodige merk op de systeemkast. Bij bron heb ik een leuke gamers pc voor je uitgezocht, deze is uitgerust met een i5 processor, maar is zeker niet slecht vergeleken met een AMD. De 650ti heeft een lagere snelheid dan de 660. De ander verschil is dat de 660 een "Boost" heeft, bij te zware spellen met een hogere resolutie, kan deze bijspringen voor een vloeiende beweging. De bandbreedte, toevoer van data, is wat breder waardoor er meer data tegelijk aankomt. Voor een monitor, raad ik je aan om op markplaats te kijken. Ze kosten tegenwoordig geen drol meer.

Bronnen:
http://www.compustunt.nl/computers-laptops...

Ik zou persoonelijk zelf een in elkaar stekken. Zo kom je veel goedkoper uit en heb je echt wat je wilt! veel succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100