kan ik zo instellen dat elk pagina vanaf nu 125% groter word gemaakt automatisch? (zie extra uitleg)

Ik ben sinds kort van Windows XP naar Windows 7 overgestapt.

Op mijn Windows XP had ik resolutie van 1280x720. Dit was perfect voor mijn beeldscherm en alles zag er strak en mooi uit.

Als ik de Windows 7 ook op 1280x720 zet, dan word alles overdreven groot en ziet er helemaal niet uit!

Op dit moment staat mijn resolutie op 1680x1050, dit ziet er strak en mooi uit. De nadeel hier van is: alles is voor mij te klein, de webpagina's ook.

Ik zet alle pagina's op 125% zodat het voor mij fijner word. Ik ben niet slecht ziende maar ik gebruik mijn beeldscherm soms op afstand en dan heb ik wel de resolutie en kwaliteit nodig die ik ook bij Windows XP had.

Qua hardware is niks verandert en alles is up to date inclusief drivers. Waar kan dit aan liggen en waarom word de beeldscherm gewoon niet hoe die altijd al was?

Als hier niks aan te doen is, is er dan een manier om de webpagina's altijd op 125% te krijgen in plaats van 100%.

Conclusie: de webpagina's komen veelte klein voor mij!

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij internet explorer: Ga je naar Extra (Alt + X) En dan naar: In-uitzoomen en stel je 125% in. Je kan ook ctrl inhouden en dan vervolgens op de PLUS (+) teken klikken. Toegevoegd na 10 minuten: De grootte van tekst, beelden en video aanpassen (in- en uitzoomen) Zoomen op pagina instellen voor alle webpagina's U kunt de grootte van alles aanpassen op de webpagina's die u bezoekt, inclusief tekst, afbeeldingen en video's. 1. Klik op het Chrome-menu op de browserwerkbalk. 2. Selecteer Instellingen. 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven. 4. Gebruik in het gedeelte 'Webinhoud' de vervolgkeuzelijst 'Zoomen op pagina' om het zoomniveau aan te passen.

Bronnen:
http://support.google.com/chrome/bin/answe...

Het toegankelijkheidscentrum is in Win7 ten opzichte van WinXP veel uitgebreider geworden. Conclusie: ga daar naartoe en kijk onder 'De computer beter leesbaar maken'. Meer info op: http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows7/Make-the-computer-easier-to-see-optimize-visual-display daar staat hoe je daar komt. Je kunt bijvoorbeeld het vergrootglas instellen of bepaalde elementen zoals het knipperende streepje of de selectie-rechthoek dikker maken. Je kunt daarbij ook heel handig gewoon alles op 125% zetten onder 'de grootte van tekst en pictogrammen wijzigen.'

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100