hoe installeer je windows 7 op een GPT-partitiestijl?

Ik had windows 7, 64 bit op mijn pc staan.toen wilde ik daarnaast windows 8 installeren. Dat was gelukt, alleen werd windows 7 verwijderd.nu wilde ik windows 7 installeren met de cd die ik heb: windows 7 64 bit. Alleen komt er nu te staan: 'kan windows niet op deze schijf installeren. De geselecteerde schijf heeft een GPT-partitiestijl.' Hoe kan ik dit nu oplossen? Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Allereerst het kan zijn dat windows 7 schijnbaar is verwijderd er nog wel opstaat maar dan verborgen ? kijk even je opstartpaden na ? start uitvoeren msconfig en kijk je boot.ini eens na en opstartpaden controleren eventueel vanaf de windows 7 dvd opstarten reparatie een een fdisk /mbr proberen ?? Als dat niet werkt dan lijkt mij het beste gewoon alle partities te verwijderen en weer te beginnen met windows 7 er op te zetten zodra dat klaar is de schijf weer verdelen via schijfbeheer en dan windows 8 er weer bij ik vraag me wel even af hoe dat GPT er dan op is gekomen maar misschien is dat iets nieuws van windows 8 ? of heb je een of andere vreemde hardware configuratie een serverkast of zo ? volgens mij is dit wel snelste methode ? Als je niet gehinderd word door backups die je zeg maar nog zou moeten maken ??

Bronnen:
http://www.schoonepc.nl/optim/msconfig.html

Windows 7 kan niet opstarten vanaf een GPT bootdisk, zoals je gemerkt hebt. Je dient de de GPT schijf om te zetten naar MBR schijf. In de bron staat hoe je dat dient te doen.

Bronnen:
http://technet.microsoft.com/nl-nl/library...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100