Waarom is IE nodig voor een windows-update?

Is dat misbruik van marktpositie?

"Thank you for your interest in obtaining updates from our site.

To use this site, you must be running Microsoft Internet Explorer 5 or later.

To upgrade to the latest version of the browser, go to the Internet Explorer Downloads website."

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik weet niet waarom ie5 of hoger noodzakelijk is. Met name is dit om ervoor proberen te zorgen dat mensen ie gebruiken. Als je firefox gebruikt dan kun je "ie tab" installeren als add-on hiermee kun je gewoon windows updates binnen halen zonder problemen en nog belangrijker, zonder Internet explorer. Windows 7 heb ik heerlijk draaien zonder ie8.

Het simpele feit dat IE standaard geleverd wordt (eigenlijk werd) met Windows vind ik nog steeds geen goed voorbeeld van misbruik van de marktpositie (daar werd onlangs nog een vraag over gesteld trouwens). Het door jou hier genoemde verschijnsel vind ik wel neigen naar misbruik, wat let Microsoft namelijk om een techniek te gebruiken die ook gewoon met andere browsers werkt, die is vast wel te bedenken, het gaat tenslotte in alle gevallen om windows computers en die hebben wel het nodige gemeen waardoor je het browser-onafhankelijk zou kunnen maken.

Windows installeert volgens mij ook plugins in de oudere Windows versies om te checken of je wel een originele versie hebt. Die plugins werken mogelijk niet in een andere browser.

Macht corrumpeert, absolute macht corrumpeert absoluut... Firefox is vandaag de beste en de meest gebruikte browser geworden... FEEST...

Volgens mij wil Microsoft zo garanderen dat hun updates ook echt werken, dus goed gedownload en geinstalleerd worden zoals het bedoeld is. Omdat ze alleen IE in eigen hand hebben, staan ze dit niet toe met andere browsers. Ze zouden helemaal platgebeld worden met vragen/klachten van al die andere browsers die hun protocollen net niet helemaal hetzelfde afhandelen. Overigens geldt dit ook voor andere zaken, bv je auto/tv/mobiel/etc-garantie vervalt ook als je het niet door de originele leverancier laat onderhouden en/of repareren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100